class="single single-post postid-56870 single-format-standard">

Judetul Vaslui se situeaza peste media pe tara la bacalaureat, cu 63,78% promovabilitate

DESCHIDERE-5-696x427

Doi candidati, ambii absolventi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogalniceanu”, din Vaslui, au reusit sa obtina media maxima. Examenul din acest an a fost marcat de doua premiere: nici un vasluian eliminat din concurs, la probele scrise, in schimb, unul eliminat la proba orala, proba la care… nimeni nu pica!

Anul trecut, de exemplu, procentul de promovabilitate inregistrat inainte de contestatii a fost de 67,42%, mai mic cu circa 3% fata de anul anterior, crescand ulterior la 69,85%, dupa rezolvarea contestatiilor, ajungand peste media nationala, care a fost de 69,70%. In acest an, procentul de promovabilitate inregistrat inainte de contestatii este de 64,70%, cu putin peste media nationala, doar 63,78%. Din totalul de 2.848 absolventi de liceu vasluieni inscrisi initial, 1.745 de candidati au reusit sa promoveze Bacalaureatul, alti 205 candidati fiind respinsi, dar avand totusi medii cuprinse intre 5,00 si 5,99, unii dintre ei avand sansa sa promoveze daca contestatiile pe care le vor face vor fi solutionate favorabil.

Si in acest an Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui, urmat, la mica distanta, de Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu”, din Barlad, cu 98,06% reusiti, practic, doar cate un fost elev al celor doua licee ratand de putin examenul, cu medii oricum peste 5 fiecare! Dealtfel, cele doua licee au dat si cei mai multi candidati reusiti cu medii foarte mari, cuprinse intre 9,00 si 9,99, 69 elevi, din totalul de 168 de inscrisi de la „Kogalniceanu”, respectiv 86, dintre cei 206 candidati absolventi de la „Codreanu”. In topul celor mai bune licee urmeaza alte unitati de elita, Liceul Teoretic „Emil Racovita”, din Vaslui, 95,55% reusiti.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>