class="single single-post postid-38214 single-format-standard">

L-a muşcat şobolanul de gât

w560xh316_a_fost_ros_de_un_sobolan_pe_patul_de_spital_nu_in_romania_72568500

Medicii bârlădeni s-au confruntat, zilele trecute, cu un caz cel puţin ciudat: un pacient în putere, care se poate deplasa, a ajuns la spital cu o muşcătură de şobolan aplicată în zona gâtului. Ce făcea omul de nu s-a putut feri la timp de şobolan numai el ştie. Cert este că până şi personalul medical s-a minunat că, în secolul XXI, se mai poate întâmpla aşa ceva, chiar dacă vorbim de mediul rural.
Incidentul s-a întâmplat duminică după-amiază, protagonist fiind un tânăr de 23 de ani, din comuna Ibăneşti.
„Pacientul a fost adus la Compartimentul de Primire Urgenţe duminică, în jurul orei 18. A fost diagnosticat cu «plagă muşcată regiunea cervicală de şobolan». În prezent se află în evidenţă la secţia de Boli Infecţioase, cu spitalizare de zi, şi urmează schema completă de tratament antirabic”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad.
Tot în weekend a primit îngrijiri un adolescent care a fost la un pas să fie muşcat de şarpe, dar, înainte ca lighioana să-şi înfigă colţii în el, puştiul şi-a tras mâna, alegându-se doar cu zgârieturi. Pacientul are 16 ani, este din comuna Zorleni şi a ajuns la Compartimentul de Primire Urgenţe – Pediatrie vineri după-amiază, tot pe la ora 18. Diagnosticul pus de medici a fost „plăgi escoriate prin muşcătură de şarpe falanga unu inelar drept”. A primit tratament local şi o injecţie, după care a fost lăsat să plece acasă.
Este al treilea pacient muşcat (sau aproape muşcat) de şarpe intrat în atenţia medicilor bârlădeni în această vară. Primul a fost un bărbat de 51 de ani, din comuna Banca, ajuns la spital în iunie, iar al doilea a fost un bârlădean de 67 de ani, care a păţit-o la finele lui iulie.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>