class="single single-post postid-37662 single-format-standard">

Licitație pentru groapa de gunoi de la Roșiești

groapa de gunoi rosiesti 4330 copy

Consiliul Județean a început procedurile pentru concesionarea gropii ecologice de la Roșiești și a stațiilor de transfer din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești. Licitația s-ar putea însă prelungi pănă anul viitor.

Marți, în Sala mare a Palatului Administrativ, s-au deschis ofertele pentru “Delegarea prin Concesionare a Gestiunii Serviciului Public de Management și Operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) din județul Vaslui, a stațiilor de transfer și platformelor publice de colectare de la Negrești, Vaslui, Huși și Bârlad, a flotei de vehicule de transport deșeuri între stațiile de transfer și CMID”.
Este vorba deci despre administrarea gropii ecologice care se construiește în comuna Roșiești, dar și a gropilor intermediare din cele patru orașe, ca și a transportului de la acestea către Roșiești.
Au început astfel procedurile pentru organizarea celei de-a doua licitații, după ce prima a fost anulată. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat prima licitație în urma formulării unei contestații de către asocierea a două firme (una din București și una din Pitești). Licitația organizată pe SEAP fusese câștigată de o asociere de firme din Roman și Suceava, însă nu se înscriseseră destui ofertanți. De data asta, marțea trecută, la Consiliul Județean (CJ) au ajuns șapte oferte.
“Vom verifica documentele, cu propunerile tehnice și propunerile financiare și apoi vom calcula punctajul”, a spus Petrică Manolachi, șeful compertimentului Achiziții Publice de la CJ Vaslui.
În prezent, proiectul privind managementul deșeurilor solide este finalizat, la sfârșitul lunii trecute fiind terminate și ultimele lucrări. Toate unitățile administrativ teritoriale au adoptat hotărari de consiliu local privind instituirea taxei de salubritate în fiecare localitate.
Cu toate acestea, punerea în funcțiune a sistemul ar putea fi amânată dacă vor fi întâmpinate din nou probleme în cadrul organizării licitației a cărei proceduri au început marți.
“Legea ne obligă să încheiem contractul în perioada de valabilitate a ofertelor, care este de 120 de zile”, a mai spus Manolachi.
Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Solide – județul Vaslui a fost demarat la sfârșitul anului 2014 și are o valoare totală de 32 milioane de euro.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>