class="single single-post postid-20723 single-format-standard">

Locurile de muncã în Germania, la un «Sprechen sie Deutch?» distantã

locuri.de.munca

Studentii din judetul Vaslui au sansa sã lucreze în Germania, pe perioada vacantei. Pe lângã calitatea de student, singura conditie impusã este cunoasterea limbii germane. Cum studentii vasluieni nu exceleazã în afaceri, Germania este o oportunitate extraordinarã.

Agentia Nationalã pentru Ocuparea Fortei de Muncã anuntã organizarea selectiei pentru studentii si masteranzii care doresc sã desfãsoare o activitate lucrativã pe teritoriul Germaniei, pe perioada vacantei de varã (minim douã luni). Solicitantii trebuie sã aibã vârsta cuprinsã între 18 si 35 ani, sã fie studenti sau masteranzi la o facultate de stat sau particularã acreditatã conform legii si sã cunoascã bine si foarte bine limba germanã (cel putin trei ani de studiu). Documentele necesare pentru înscriere sunt: copie act de identitate (cu o valabilitate de minim sase luni), optional, copie pasaport (cu o valabilitate de minim sase luni), fisã de solicitare – Bewerbung 2014 – completatã în douã exemplare la calculator si semnatã (formularul tipizat se gãseste pe site-ul AMOFM Bucuresti, www.bucuresti.anofm.ro, sectiunea Actualizari), adeverintã de la facultate în care sã se specific anul de studii si ce tip de cursuri urmeazã, adeverinta de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat se gãseste pe site-ul AMOFM Bucuresti, www.bucuresti. anofm.ro, sectiunea Actualizari). Depunerea dosarelor si sustinerea testului de limba germanã va avea loc în perioada 6 ianuarie 2014 – 14 ianuarie 2014, în intervalul luni – joi, orele 9.00 – 15.00 si vineri orele 9.00 – 12.30 la sediul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Muncã Bucuresti, strada Spãtaru Preda nr. 12, corp clãdire A, parter, sector 5, tel: 0758.236.632.

Tinerii vasluieni, afaceristi si nu prea

Studentii din judetul Vaslui sunt departe de performantã în afaceri. Cu toate cã statul le oferã foarte multe facilitãti, implicarea universitarilor în bussiness este palidã. Din cele 405 firme înfiintate de studenti, care au beneficiat de prevederile HG nr. 166/2003, 160 au fost deja radiate din Registrul Comertului. Practic, în prezent, mai sunt în functiune si în alte stãri numai 245 de firme. Studentii care doresc sã înfiinteze propria afacere beneficiazã de o serie de scutiri de la plata taxelor si tarifelor pentru operatiunile de înmatriculare la Registrul Comertului, precum si în ceea ce priveste taxele si tarifele pentru autorizarea functionãrii comerciantilor, solicitate la constituire. Tot pentru a-i încuraja sã devinã buni întreprinzãtori, studentii nu plãtesc la administratia publicã localã taxele pentru obtinerea autorizatiei de desfãsurare a unor activitãti economice în mod independent. Alte facilitãti vizeazã scutirea achitãrii taxele de timbru pentru activitatea notarialã, aferente actelor în cazul cãrora este prevãzutã obligativitatea încheierii acestora în formã authenticã, când forma juridicã a societãtii comerciale implicã rãspunderea nelimitatã a asocialtilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale etc.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>