class="single single-post postid-33529 single-format-standard">

Mãsuri drastice de control si vigilentã în Vama Albita!

vama_albita

MOBILIZARE Nicio persoanã, fie cetãtean al unui stat membru al Uniunii Europene sau nu, precum si niciun bagaj, oricât de mic ar fi, nu mai trece prin Vama Albita, fãrã un control extrem de riguros! Mãsurile sporite de securizare a frontierelor, dispuse de Consiliul UE pentru Afaceri Interne, au generat aceastã mobilizare, reprezentantii STPF Vaslui confirmând faptul cã s-a suplimentat personalul de control în Vama Albita si vigilenta este maximã.

Verificarea în amãnunt a persoanelor si a bagajelor a dus la cresterea timpilor de asteptare, pe sensul de intrare în România. “Nu au crescut valorile de trafic, ci doar timpul în care sunt controlate masinile si persoanele. Dacã altãdatã erau de ajuns câteva minute pentru o masinã în care se afla una, douã persoane, acum poate trece de jumãtate de orã. Acum vigilenta este mult sporitã si, pentru asigurarea securitãtii, este mult mai bine asa”, au spus vamesii. Politistii de frontierã si-au suplimentat efectivele care actioneazã în punctul de trecere a frontierei.

“Scopul este prevenirea tranzitãrii frontierei de cãtre persoane din zonele de conflict”!

Potrivit inspectorului de politie, Irina Miricã, purtãtor de cuvânt al STPF Vaslui, pe lângã suplimentarea de personal, au mai fost constituite si rezerve de personal al Politiei de Frontierã, pregãtite sã intervinã. De asemenea, artera prin care puteau intra cu prioritate persoanele care au cetãtenia unuia din statele membre ale Uniunii Europene, a fost dezactivatã, toatã lumea, indiferent de statut, fiind supusã acelorasi rigori de control. “Mãsura are un caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitãrii frontierei de cãtre persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activitãti ce reprezintã o amenintare realã la adresa securitãtii interne si externe”, se aratã într-un comunicat, prezentat de Inspectoratul General al Politiei de Frontierã.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>