class="single single-post postid-35002 single-format-standard">

Medicii care fac naveta la Husi vor locuinte de serviciu

spital.husi

 Medicii de care spitalul Husi are nevoie, dar care sunt nevoiti sã facã naveta, solicitã locuinte de serviciu, pentru a-si putea continua activitatea! Dupã ce unui medic i s-a aprobat închirierea unui apartament, acum au venit si alte solicitãri. “Cãutãm solutii pentru cel putin patru medici”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Asigurarea locuintelor de serviciu reprezintã, se pare, o conditie importantã pentru ca specialistii – medici, în cazul de fatã – sã vinã sã lucreze la Husi. Recent, doi medici au venit cu cerinta cãtre Consiliul Local Husi, de a li se aproba, unuia o locuintã de serviciu, iar celuilalt sã îi fie repartizat un apartament ANL. Solicitãrile, cred reprezentantii Primãriei, au fost încurajate de faptul cã, anterior, unui alt medic navetist, i s-a aprobat închirierea unui apartament, pentru care sã se achite suma de 900 lei, lunar. Medicul beneficiar a participat la una dintre sedintele de CL, invocând faptul cã naveta Iasi – Husi este extenuantã si necesitã ore întregi petrecute pe drum, iar, pe lângã obosealã, viata de familie are de suferit din aceastã cauzã.

 

Medicii ar vrea locuinte ANL ca sã stea la Husi!

“Sunt patru medici de care spitalul are nevoie, vrem ca ei sã lucreze la noi, dar trebuie sã le asigurãm locuinte de serviciu! Oamenii acestia nu pot face naveta la nesfârsit. Din pãcate, nu avem prea multe posibilitãti, acum cãutãm solutii”, a spus primarul Ioan Ciupilan. În ceea ce priveste locuintele ANL, nou construite, desi râvnite, ele nu pot fi acordate decât în baza unui punctaj deja aprobat si în limita cadrului legal. Unuia dintre medicii care au solicitat o locuintã ANL, a cãrui problemã a fost discutatã în ultima sedintã de CL, i s-a spus clar faptul cã nu ar putea beneficia. “Trebuie sã ai cel mult 35 de ani, iar doamna doctor are 36. Legea spune cã este aceastã limitã de vârstã si nu se poate face altfel, din pãcate”, au spus membrii executivului local.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>