class="single single-post postid-18843 single-format-standard">

Municipiul Husi, luat la ochi de Garda de Mediu, din cauza sistemului de canalizare!

conducta.canalizare.infundat

NECAZ Garda de Mediu a amendat cu o sumã-record municipalitatea huseanã, a cãrui sistem de canalizare al orasului este…la pãmânt, si la propriu, dar si figurat! Cu canale realizate partial, dar nelegate între ele asa cum trebuie, dar si cu sute de gospodãrii racordate la apã curentã, fãrã însã a avea canalizare functionalã în zonele lor, nu e de mirare cã dejectiile au ajuns sã tâsneascã la suprafatã, în spatii publice. Pentru toate acesta, ‘Mediul” a dat 1,2 milioane de lei amendã Unitãtii Administrativ-Teritoriale (UAT) Husi. Interesant este cã, pânã la urmã, pe baza unei promisiuni de remediere grabnicã a situatiei, deocamdatã, municipalitatea nu va trebui sã dea, efectiv, acesti bani.

Reclamatiile husenilor în ce priveste sistemul de canalizare al orasului, care “permite” ca dejectiile sã se mai reverse pe unele strãzi locale, s-au dovedit întemeiate. Garda de Mediu a sanctionat municipalitatea pentru aceastã situatie, desi Primãria are explicatiile ei, pentru ceea ce se întâmplã. S-au început lucrãri de modernizare a retelei de apã-canal, banii nu au fost niciodatã de ajuns, motiv pentru care lucrãrile nu s-au finalizat conform planului; pe multe strãzi, mai cu seamã în zonele cu case, multi s-au racordat la sistemul de aductiune a apei potabile (adesea fãrã aprobare), eliberând apa folositã în locuinte în canalizãrile fãcute, dar nefunctionale. În acest fel, nu e de mirare cã toatã murdãria riscã sã iasã la suprafatã, ceea ce s-a si întâmplat în zone precum strada Frunzelor. “Nu stiu dacã ati mai trecut în ultima vreme pe strada Frunzelor, dar e jale! Miroase de nu poti sta, pentru cã se vede cum a iesit la suprafatã mizeria, pe stradã. E o zonã aproape de centrul orasului, trebuie fãcut ceva. Oamenii mi-au atras atentia, lumea e nemultumitã”, a sustinut în CL consilierul Constantin Bârsan. “Noi am tot sunat pe unde ne-am priceput, ca sã reclamãm aceastã situatie. La fel se întâmplã si pe Ana Ipãtescu. E greu de suportat si mirosul si situatia, în sine”, se plâng si husenii.

Garda de Mediu ne-a amendat, Garda ne-a iertat!

PROMISIUNE “Pentru toate acestea, Garda de Mediu ne-a amendat cu o sumã considerabilã, 1,2 milioane de lei. Noi am prezentat argumentele noastre, dar am primit aceastã amendã. Noi avem doar 3 canale functionale care se deverseazã în pârâul <<Sara>>. Am promis însã cã vom remedia situatia, cã vom efectua lucrãri în acest sens, ca sã nu dãm, pânã la urmã, acesti bani. Dar trebuie sã facem tot posibilul, ne tinem de cuvânt”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>