class="single single-post postid-32038 single-format-standard">

Nemtii de la E.ON, furati de proprii angajati din Bârlad!

IMG_8419-copy

Iatã de ce plãtim facturi astronomice la curent

RETINUTI… Noi informatii ies la ivealã în dosarul hotilor de curent electric si gaze naturale de la Bârlad. În urma probatorului administrat, anchetatorii au stabilit cã filiala E.ON Distributie România a fost furatã de proprii angajati. Cum? Prin citiri eronate ale indecsilor, racordãri ilegale, modificarea sau înlocuirea sigiliilor plombelor metrologice si înlocuireade contori. În dosar a fost implicat si un minor. Prin extinderea cercetãrilor, s-a stabilit cã patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 si 26 de ani, au participat, sub diferite forme, la sustragerea de stâlpi metalici zincati si a altor componente de sustinere a stâlpilor (cabluri si întinzãtori) care apartineau unei societãti comerciale cu care compania colabora. În urma celor 80 de perchezitii de ieri, au fost retinute, pentru 24 ore, nouã persoane de pe raza municipiului Bârlad, a comunelor arondate si pe raza orasului Murgeni, urmând sã fie prezentate magistratilor cu propunere de arestare preventivã. Prejudiciul provocat companiei se ridicã la 400.000 lei.

Duminicã dimineata, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, coordonati de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au descins în fortã la sediul filialei E.ON Distributie România din Bârlad, dar si la domiciliile a 40 de persoane. Acestea sunt bãnuite cã au comis infractiunea de furt, fals material si înscrisuri oficiale si uz de fals, deteriorarea, modificarea fãrã drept sau blocarea functionãrii echipamentelor de mãsurã a energiei electrice livrate, ori modificarea fãrã drept a componentelor instalatiilor energetic privind energia electricã si gazele naturale. Mai multe persoane au fost audiate, nouã dintre acestea fiind retinute pentru 24 ore: Radu Bîlbîie, de 46 ani, din municipiul Bârlad, Constantin Neacsu, de 47 ani, din municipiul Bârlad, Costel Olaru, de 48 ani, din orasul Murgeni, Ovidiu Iordache, de 36 ani, din comuna Pogonesti, Daniel Munteanu, de 24 ani, din comuna Zorleni, Marian Florea, de 26 ani, Andrei Cozma, de 20 ani, Petronel Irod, de 18 ani, si M. Constantin, de 16 ani.

Punctul de vedere oficial al Politiei judetene

În comunicatul de presã, trimis de Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, se aratã cã cei care au ajutat la sustragerea de curent electric si gaze naturale sunt chiar proprii angajati ai companiei E.ON Distributie România: “Anchetatorii au stabilit faptul cã, în perioada 2014-2015, B. Radu, N. Constantin, angajati ai companiei de distributie a energiei electrice, în complicitate cu un alt angajat al companiei si alte douã persoane care au fost angajate la aceastã companie, împreunã cu I. Ovidiu, M. Daniel, O. Costel, angajati ai unei firme care presteazã activitãti pentru compania de distributie a energiei electrice, în diferite modalitãti, citiri eronate ale indecsilor, recordãri ilegale, modificarea sau înlocuirea sigiliilor plombelor metrologice, înlocuirea de contori, au produs prejudicii companiei de peste 400. 000 lei”. Totodatã, anchetatorii au extins cercetãrile si au stabilit cã “în perioada iunie 2014- iunie 2015, F. Marian, de 26 ani, C. Andrei, de 20 ani, I. Petronel, de 18 ani si M. Constantin, de 16 ani, au participat, sub diferite forme, la sustragerea de stâlpi metalici zincati si a altor componente de sustinere a stâlpilor (cabluri si întinzãtori) care apartineau unei societãti comerciale din municipiul Iasi”. Anchetatorii efectuezã în continuare cercetãri pentru stabilirea întregii activitãti infractionale. Pânã la închiderea editiei, nu s-a dispus nicio hotãrâre în ceea ce îI priveste pe cei nouã retinuti.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>