class="single single-post postid-14215 single-format-standard">

Nicoleta Luciu, ameninţată de unguri?

5

Declaraţie-şoc a sponsorului echipei de hochei din Miercurea Ciuc, Csato Kovacs Imre: «Trebuie rupte mâinile şi picioarele celor care trăiesc în familii mixte»

Nicoleta şi Zsolt s-au căsătorit în aprilie anul trecut

„Trebuie rupte mâinile şi picioarele celor care trăiesc în familii mixte (n.r. unguri cu românce)”, a ameninţat fără nici o jenă unul dintre cei mai cunoscuţi extremişti maghiari, Csato Kovacs Imre, sponsor al echipei de hochei HSC Csikszereda din Miercurea Ciuc. El nu e la prima acţiune de acest gen, fiind şi cel care a ameninţat-o cu moartea pe Sabina, eleva cu bentiţă tricoloră.

Scandalul declanşat la 15 martie, într-un liceu din Covasna, de eleva care a purtat bentiţă tricoloră de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, e departe de a se fi stins. Sabina a fost persecutată la şcoală pentru gestul ei şi ameninţată cu moartea de un maghiar, Csato Kovacs Imre, temut cămătar din Miercurea Ciuc şi sponsorul principal al echipei de hochei „Sport Club”.

Victima înjurăturilor a fost şi un român care a apărat-o pe Sabina. Dan Tănasă s-a trezit ameninţat pe Facebook: “Gunoi împuţit, ar trebui să-ţi tăiem beregata, odată cu a Sabinei! Căraţi-vă din Ţinutul Secuiesc, tâlhari de terenuri!”, a scris Csato Kovacs. Românul, care trăieşte acum în Spania, a depus plângere penală cămătarului ungur.

Dar Kovacs nu s-a potolit nici aşa şi a continuat cu ameninţările. Câteva zile mai târziu, în ziarul local „Csiki Hirlap”, el a scris un larg comentariu despre maghiarii însuraţi cu românce. „Trebuie rupte mâinile şi picioarele oamenilor care trăiesc în familii cu etnie mixtă”, a scris el.

Cel mai cunoscut şi îndrăgit cuplu „mixt” este format din Nicoleta Luciu şi Zsolt Csergo, care s-au căsătorit în aprilie anul trecut şi au împreună patru copii. Între Zsolt şi Csato există o rivalitate mai veche, legată de sportul lor preferat, hocheiul. Fost hocheist, Zsolt Csergo a fost mulţi ani implicat financiar la echipa „Sport Club” Miercurea Ciuc, care e sponsorizată acum de Csato Kovacs. El i-a schimbat şi numele în „HSC Csikszereda”.

foto:click.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>