class="single single-post postid-2736 single-format-standard">

Nokia își pune speranțele în vânzările din China

Nokia își pune speranțele în vânzările din China

Compania Nokia a anunțat miercuri că va începe să vândă noua linie de telefoane Lumia în China începând de luna viitoare, prin intermediul unuia dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din țară, urmărind să recupereze terenul pierdut pe piața smartphone-urilor.

China Telecom, cu 126 milioane de clienți, va începe comercializarea noului Nokia Lumia 800C, un smartphone de a treia generație ce folosește sistemul de operare Windows. Operatorul va comercializa și Lumia 610, cel mai ieftin smartphone cu Windows de la Nokia, din iunie.

Piața smartphone din China este în plină dezvoltare, iar Nokia și-a planificat introducerea telefonului Lumia 800C pentru a exploata anticipata creștere. Vânzările de smartphone-uri în China sunt așteptate să crească la 120 de milioane anul acesta, de la 65 de milioane în 2011.

Nokia este de multă vreme un angajator și un exportator important pentru China. În 2011, piața chineză a reprezentat 17 procente din vânzările globale Nokia. Compania finlandeză a vândut 65,8 milioane de telefoane mobile, foarte puține dintre acestea fiind smartphone-uri, anul trecut în China, generând o valoare a vânzărilor de 6,7 miliarde de dolari. Nokia a avut 22.568 de angajați în China în 2011.

Directorul executiv al companiei Nokia, Stephen A. Elop, a declarat ca Nokia are de gând să comercializeze în China întreaga sa gamă de smartphone-uri Lumia, ce include Lumia 710, 800 și 900, pana la sfârșitul lunii iunie. Aceste vânzări s-ar putea face prin China Telecom sau alți operatori de telefonie mobilă.

Lumia 800C, ce va costa 3.599 de renminbi (571 dolari) fără subsidiul operatorului, va avea incluse aplicații pentru muzică, jocuri, video și citit pe ecranul său de început.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>