class="single single-post postid-6117 single-format-standard">

Norvegia, la un pas de inchiderea industriei energetice

descărcare

Norvegia se afla la cateva ore distanta de o inchidere completa a industriilor locale ale gazului si petrolului. Guvernul nu a reusit inca sa rezolve conflictul dintre muncitorii grevisti si angajatori cu privire la solicitarea legata de scaderea varstei de pensionare.

Norvegia se apropie de termenul limita, stabilit pentru miezul noptii, termen pana la care guvernul poate interveni pentru a opri o completa intrerupere a industriei energetice – aproape 6.500 de muncitori de pa 70 de campuri de extractie, informeaza Deutsche Welle.

Daca nu se va ajunge la un compromis pana marti, muncitorii – care solicita ca varsta de pensionare sa fie 62 de ani – au promis ca vor inceta orice activitate.

“Companiile sunt pregatite, in prezent, sa opreasca productia pe platformele continentale ale Norvegiei daca guvernul nu intervine pana la miezul noptii”, a explicat un reprezentant al Norwegian Oil Industry Association.

Liderii celor mai mari 3 sindicate din sectorul energetic au declarat ca nu primesc niciun semnal din partea guvernului, insa, Ministerul Energiei norvegian a confirmat ulterior ca productia va fi oprita de marti.

In prezent, toti norvegienii au dreptul la pensie din partea statului incepand cu 67 de ani.

Related posts:

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>