class="single single-post postid-4115 single-format-standard">

Noul C-1, sau cum ar putea arăta viitorul navetiștilor (video)

Noul C-1, sau cum ar putea arăta viitorul navetiștilor

O companie din San Francisco va produce un nou vehicul hibrid, ce va oferi confortul și siguranța unei mașini în combinație cu aventura de a conduce o motocicletă. Mic, rapid și sigur conform producătorilor, vehiculul are ca public-țintă navetiștii.

Inventatorul său susține că acesta este viitorul transportului urban. Conceptul este simplu, construirea unui vehicul ce se conduce ca o motocicletă, dar oferă protecția și siguranța unei mașini. Daniel Kim și echipa sa de la firma Lit Motors din San Francisco numesc acest concept C-1.

“C-1 este în principiu o cască rulantă. Deci avem o motocicleta complet încapsulată, cu un cuplu de forță de 1300 rpm. E nevoie de un pui de elefant pentru a o răsturna. Este aproape de nerăsturnat și are toate părțile bune ale unei mașini integrate pe o motocicletă,” spune Daniel Kim.

Echipa lucrează la acest hibrid complet electric de 8 ani. Stabilitatea vehiculului este dată de tehnologia giro, ce funcționează ca un titirez, menținând motocicleta stabilă atât timp cât se află în mișcare. Senzorii de viteză mare și procesoarele monitorizează mișcarea vehiculului și lucrează împreună pentru a ajusta poziția dacă este necesar.

Daniel Kim crede că odată cu creșterea sistemelor de autostrăzi din lume și cu nevoia de soluții energetice alternative apare mediul ideal pentru C-1. El spune că vehiculul va revoluționa modul în care oamenii fac naveta spre muncă.

“Cam 70% dintre navetiști merg singuri în mașină. Deci m-am gândit că ar fi mai bine sa despart mașina în două și să construiesc ceva ce este incredibil de eficient din punct de vedere mecanic, aerodinamic, și de asemenea satisface nevoile navetistului,” a adăugat Kim.

Iată și clipul de prezentare al noului C-1:

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>