class="single single-post postid-24132 single-format-standard">

Numai foca n-a fost de vinã!

media_137200330825985000

Amplasarea unei pãrti de sustinere a tribunelor de spectacol direct pe pãmântul moale, aceasta a fost cauza pentru care zeci de persoane, printre care si multi copii, au trãit clipe de cosmar, miercuri searã, când tribuna în care se aflau s-a prãbusit, chiar înainte de începerea reprezentatiei. Pentru ca “circul” sã fie complet, autoritãtile care ancheteazã cazul au descoperit cã muncitorii care au amenajat infrastructura cu potential mortal lucrau la negru! Ancheta, care continuã pe mai multe fronturi, s-a soldat în primã fazã cu deschiderea unui dosar penal pentru vãtãmare coporalã din culpã si cu amenzi de 30.000 lei aplicate de inspectorii de muncã. Punând cap la cap datele acestui eveniment, se poate spune cã numai animalele nu au avut nicio vinã pentru producerea acestui eveniment.

Si-au dus copiii la circ, dar au trãit clipe de cosmar când au vãzut cum se prãbuseste tribuna, amplasatã pe cinci rânduri, în lungime de aproximativ 20 de metri. La fata locului s-au deplasat nu doar patru ambulante, dar si reprezentanti ai Inspectoratoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, iar reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) si Inspectoratul Teritorial de Muncã (ITM) au demarat anchete, soldate cu amenzi uriase, pe mãsura neregulilor constate. În urma anchetelor declansate, s-a constat cã incidentul s-a produs din cauza proastei amplasãri a bãncilor de spectacol, lucrare executatã de muncitori angajati “la negru”. “Din primele verificãri la fata locului, efectuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, a rezultat cã acest incident a fost cauzat de amplasarea bãncilor pe pãmânt. Solul umed a suferit modificãri, ceea ce a dus la schimbarea centrului de greutate si, în final, la rãsturnarea bãncilor pe care se aflau copii si adulti. Mai multe persoane au primit îngrijiri la fata locului, iar alte douã, un copil si un adult, au fost transportate la spital. În prezent cercetãrile continuã, pentru clarificarea tuturor împrejurãrilor care au dus la acest incident. În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru sãvãrsirea infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt la IPJ Vaslui.

Tribunele, ridicate de muncitori angajati «la negru»!

Imediat dupã producerea accidentului, inspectorii ITM Vaslui au declansat o actiune de control. Dupã primele cercetãri la fata locului, s-a constatat cã tribuna a fãcut balans si s-a prãbusit din cauzã ca picioarele din fata ale scheletului metalic erau pozitionate pe bitum, iar cele din spate, direct pe pãmânt. Sub greutatea proprie, la care s-a adãugat cea a spectatorilor, picioarele din spate ale tribunei s-au înfundat în pãmânt, provocând balansul care a condus la prãbusirea constructiei. Mai mult, inspectorii ITM au constatat cã muncitorii care au lucrat la ridicarea structurii lucrau la negru, fãrã contracte individuale de muncã încheiate de compania de spectacole care a organizat turneul circului în România. “Pot sã vã spun cã evenimentul nu se încadreazã în categoria accidentelor de muncã, pentru cã nu a fost implicat niciun salariat al firmei, dar poate fi considerat un incident periculos. Noi am fãcut controlul privind securitatea si sãnãâtatea în muncã, iar pentru montarea necorespunzãtoare a tribunei am amendat compania organizatoare cu o sumã de 10.000 lei. De asemenea, pentru cele douã persoane care lucrau la negru am dat amenzi de 20.000 de lei, câte 10.000 de lei pentru fiecare persoanã”, a spus Alin Mocanu, inspector sef al ITM Vaslui. De mentionat cã societatea care a organizat circul este din judetul Neamt.

Vaslui, final de turneu?!

Circul cu spectacolul de dresurã cu specific acvatic “Florida Show” a ajuns în România dupã reprezentatii oferite în tãri precum Danemarca, Spania, Ungaria si Serbia, Vasluiul fiind parte a turneului din România. Înainte de a veni la Vaslui, în perioada 25 aprilie – 5 mai, acelasi circ a sustinut spectacole în parcarea unui mare centru comercial din Iasi. S-ar pãrea cã la Vaslui, din cauza acestui nefericit eveniment, s-a consumat ultima reprezentatie a circului, sursele noastre confirmând faptul cã acestuia i s-a interzis sã organizeze spectacolele programate.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>