class="single single-post postid-34252 single-format-standard">

Numãr record de beneficiari ai alimentelor UE!

ajutoare.alimentare

Dupã data de 4 ianuarie 2016, va demara distribuirea alimentelor europene cãtre persoanele defavorizate. În judetul Vaslui vor primi produse alimentare aproximativ 140.000 de persoane. Singurul obstacol care ar putea întârzia operatiunea de repartizare a alimentelor este iarna. Pentru a fi siguri cã autocamioanele cu alimente nu vor rãmâne înzãpezite – evident, dacã va începe sã ningã! -, reprezentantii judetului Vaslui vor tine legãtura cu furnizorii de produse alimentare.

Anul 2016 debuteazã cu o veste foarte bunã pentru persoanele defavorizate din judetul Vaslui. Licitatiile publice pentru achizitia de produse alimentare din cadrul Programului Ope – rational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate au fost organizate, iar operatori care au adjudecat serviciile vor incepe distribuirea in teritoriu. Repartizarea ajutoarelor alimentare europene se va derula dupã un grafic, actiunea urmand sã inceapã in primele zile ale noului an. „Dupã data de 4 ianuarie 2016, la nivel national, incepe distribuirea alimentelor. La nivelul judetului Vaslui, este vorba despre circa 140.000 de persoane care vor primi ajutor alimentar. Am anuntat deja structurile care se ocupã de aceastã actiune ca, in momentul in care Vasluiul va primi alimentele, sã ne sune, pentru a le aduce la cunostinta care este starea drumurilor in ceea ce priveste circulatia pe timp de iarnã”, a spus Andrei Puicã, prefectul judetului Vaslui. Pentru anul 2015, un numãr record de persoane din judetul Vaslui va beneficia de produse alimentare subventionate din fonduri europene. Numãrul estimativ de beneficiari transmis de cãtre primãriile din teritoriu cãtre Prefectura Vaslui se ridicã la 141.186 persoane. Practic, comparativ cu anul trecut, cand 98.000 de vasluieni au primit cupoanele pentru ajutoarele alimentare, peste 40.000 de nevoiasi ingroasã listele asistatilor. Mai mult, in anul 2013, doar 79.433 de vasluieni au beneficiat de ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeanã. Numãrul extrem de mare al persoanelor care vor primi produse alimentare prin Programul Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate se datoreazã modificãrilor legislative de ultimã orã. Prin HG nr. 627/28 iulie 2015 a fost modificatã HG nr. 799/2014, unde erau stipulate conditiile de acordare a alimentelor. Anul trecut, au avut dreptul la ajutoare europene persoanele cu venit minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii, somerii cu venituri sub 400 de lei si revolutionarii.

Modificari importante

Se remarcã douã mari modificãri in derularea programului. În primul rand, au dispãrut cupoanele nominale transmise persoanelor care s-au incadrat in conditiile de acordare. A doua mare modificare este adãugarea unui nou grup de persoane care pot primi produse alimentare. Este vorba despre persoanele fãrã venituri, sau a cãror venituri lunare sunt de panã la 450 lei/persoanã. Acest grup de beneficiari fãrã venituri va fi stabilit de cãtre primãrii, prin efectuarea de anchete sociale. Listele vor fi intocmite de cãtre autoritãtile locale, si nu de ministere. Astfel, primãriile vor lucra impreunã cu serviciile deconcentrate competente pentru stabilirea beneficiarilor: Fortele de Muncã, Agentia de Prestatii Sociale, Casa de Pensii, Directia de Asistentã Socialã pentru persoanele cu handicap. Pe langã fãinã de mãlai, conserve de carne, ulei, zahãr si paste fãinoase, este posibil ca pentru anul curent sã fie distribuite persoanelor sãrace paste tomate si orez.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>