class="single single-post postid-4213 single-format-standard">

Oamenii de știință încearcă să readucă la viață mamutul lânos

Oamenii de știință încearcă să readucă la viață mamutul lânos

Oamenii de știință ruși, în colaborare cu omologii lor din Japonia și Coreea de Sud, au început munca la readucerea la viață a mamutului lânos dispărut, folosind material biologic recuperat din permafrostul siberian pentru crearea unei clone.

În zece ani de acum înainte, am putea vedea exemplare ale pachidermului preistoric în viața reală. Acesta este obiectivul oamenilor de știință din Rusia, Japonia și Coreea de Sud ce lucrează la clonarea mamutului. Topiri recente ale permafrostului siberian au dezvăluit rămășițele câtorva mamuți lânoși, iar cercetătorii speră să folosească materialul biologic extras pentru clonare, prin implantarea ADN-ului de mamut într-un ovul de elefant. Fetusul ce ar rezulta ar fi crescut în uterul unei femele de elefant.

“În aceasta vară, împreună cu cercetătorii coreeni, vom merge în expediții și vom căuta material din permafrost în Yakutia de nord.  Ei vor aduce laboratoare mobile din Coreea și intenționăm să începem lucrul la selectarea și cultivarea materialului biologic,” a declarat Simion Grigoriev, cercetător-șef la Universitatea Federală de Nord-Est din Rusia.

Mamuții au evoluat din elefanții fără păr din Africa, străbătând teritoriile Americii de Nord și nordul Eurasiei, înainte de a dispărea aproximativ cu 4.000 de ani în urmă. Oamenii de știință spun că producerea cu succes a unei clone ar putea deschide calea spre clonarea altor animale dispărute și prevenirea dispariției speciilor ce sunt amenințate. Ei recunosc că un astfel de proiect este foarte dificil dar susțin că în curând, dacă totul merge conform planului, mamuții vor exista din nou.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>