class="single single-post postid-2355 single-format-standard">

Obama avertizează Coreea de Nord să renunțe la provocări

Obama avertizează Coreea de Nord să renunțe la provocări

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a avertizat ieri Coreea de Nord că, dacă va continua cu testarea unei rachete de rază lungă, își va adânci izolarea și își va strica și mai tare relațiile cu vecinii săi, urmând să primească noi sancțiuni, pe lângă cele ce au sufocat deja țara.

“Coreea de Nord nu va obține nimic prin amenințări și provocări,” a declarat Obama în cadrul unei conferințe de presă în Seul, Coreea de Sud, în ajunul unui summit internațional pentru securitate nucleară. “Coreea de Nord își știe obligațiile.”

Cuvintele grele ale lui Obama vin ca urmare a anunțului Coreei de Nord de săptămâna trecută că planifică sa execute o lansare de satelit alimentat de rachetă în aprilie. Această problemă umbrește mesajul de cooperare internațională a summit-ului, ce reunește oficiali din 54 de țări, inclusiv China și Rusia.

Președintele sud-coreean Lee Myung-bak a declarat în cadrul conferinței de presă că el consideră lansarea ca o încălcare directă a rezoluției Consiliului de Securitate ONU ce interzice testarea tehnologiei folosite de către satelitul alimentat de rachetă. Coreea de Sud a declarat ca această lansare este o încercare de a dezvolta o rachetă nucleară, în timp ce Statele Unite au avertizat că o asemenea încercare ar pune în pericol acordul de ajutor alimentar făcut cu guvernul de la Phenian în martie.

Coreea de Nord susține că are dreptul la un program spațial pașnic și a invitat experți și jurnaliști internaționali să ia parte la această lansare.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>