class="single single-post postid-3148 single-format-standard">

Oficiali sportivi din Somalia printre victimele atacului cu bombă

Oficiali sportivi din Somalia printre victimele atacului cu bombă

Șeful comitetului olimpic și cel al federației de fotbal din Somalia se află printre cele opt persoane ucise într-un atac cu bombă ce a avut loc în cadrul unui eveniment important din Mogadishu.

Premierul Abdiweli Mohamed Ali a supraviețuit nevătămat exploziei ce s-a produs în teatrul de-abia reinaugurat în capitala Mogadishu. Militanții din grupul al-Shabab au revendicat atentatul.

Președintele Comitetului Olimpic Somalez, Aden Yabarow Wiish, și șeful Federației Somaleze de Fotbal, Said Mohamed Nur, și-au pierdut viețile în explozie. Ei erau printre un grup de demnitari ce se adunaseră pentru a marca prima aniversare a lansării postului național de televiziune din Somalia.

Sepp Blatter, președintele FIFA, a declarat că este șocat de morțile celor doi oficiali. “Îi cunoșteam personal pe amândoi, și pot spune doar lucruri bune despre eforturile lor interminabile de a promova sportul și fotbalul în țara lor,” a spus Blatter.

Trei jurnaliști de televiziune somalezi au fost de asemenea răniți în explozie. Teatrul fusese închis la începutul anilor ’90, când Somalia intra în război civil, și a fost redeschis abia luna trecută, pe fondul unei noi perioade de optimism relativ.

Premierul Abdiweli Mohamed Ali a declarat pentru BBC că o femeie a fost atentatorul-sinucigaș, adăugând că este în natura grupului al-Shabab să “ucidă oameni nevinovați” și a descris atacurile ca “ultimele răsuflări ale unui cal muribund.”

Explozia a venit ca urmare a faptului că guvernul sprijinit de ONU încearcă să demonstreze că a preluat controlul orașului după ce gruparea al-Shabab a fost alungată în august. Cu toate acestea, al-Shabab a continuat să atace capitala cu bombe și mortiere.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>