class="single single-post postid-3667 single-format-standard">

Olanda menţine restricţiile pe piaţa muncii până în 2014

Olanda menţine restricţiile pe piaţa muncii până în 2014

Matthijs van Bonzel, ambasadorul agreat al Olandei la Bucureşti a declarat într-un interviu acordat Mediafax că ţara sa va menţine restricţiile pe piaţa muncii până la 1 ianuarie 2014. Acesta a mai precizat că până atunci Haga va lua măsuri împotriva exploatării muncitorilor străini.

Matthijs van Bonzel spune că Olanda a explicat deja Comisiei Europene că actuala situaţie justifică menţinerea restricţiilor. Diplomatul olandez menţionează că autorităţile olandeze sunt conştiente că după 1 ianuarie 2014 trebuie să fie pregătite pentru a primi români şi bulgari pe piaţa muncii şi profită de actuala perioadă pentru a adopta măsurile necesare pentru a face accesul unor noi muncitori gestionabil de către societate.

Ambasadorul a mai adăugat că în acest moment Olanda are un aflux din ţările est-europene care au aderat mai devreme, ceea ce este bine din punct de vedere macroeconomic dar la scară mai mică aceşti oameni sunt exploataţi. El laudă însă muncitorii români, pentru că “aceştia vorbesc engleza fluent, sunt bine educaţi, nu numai că au o educaţie tehnică, ci şi vorbesc, oferă un feed-back”.

Diplomatul a răspuns şi criticilor preşedintelui Traian Băsescu. Matthijs van Bonzel arată că Rotterdam “este de departe cel mai mare port din UE, ceea ce înseamnă că este cea mai mare poartă de intrare pentru tot ceea ce este legal, însă, fireşte, dacă eşti mare, atragi inevitabil şi tot ceea ce este ilegal”.

Matthijs van Bonze s-a referit și  traficul de droguri, el spunând că Olanda este foarte strictă în ceea ce priveşte comerţul şi marii traficanţi de droguri. “Dar tratăm utilizatorii individuali de droguri mai degrabă ca pe o persoană care fie are o problemă pe care trebuie s-o abordăm prin politicile de sănătate, fie – dacă este vorba despre cineva care creează probleme în societate – avem sistemele normale de poliţie şi justiţie care să se ocupe de aceşti oameni. Deci, avem o abordare mai pragmatică faţă de droguri, pe care am dezvoltat-o de-a lungul anilor şi care are rezultate relativ pozitive”, a mai spus el.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>