class="single single-post postid-37115 single-format-standard">

Open Camp Vaslui 2016

open-camp

Organizatorii festivalului Open Camp Vaslui lansează un apel deschis către toţi cei care vor să se înscrie cu proiecte în cadrul evenimentului ajuns deja la cea de-a şaptea ediţie. Ei se adresează, deopotrivă, artiştilor plastici, muzicienilor, ONG-urilor, întreprinzătorilor, grupurilor de tineri şi tuturor celor care au o idee pe care vor să o transpună şi transmită publicului larg.

Şi anul acesta, în luna august, Vasluiul va găzdui festivalul Open Camp. Va fi cea de-a şaptea ediţie a evenimentului devenit deja tradiţie locală. Organizatorii au confirmat cea mai mare parte a trupelor, afişul urmând să fie complet până la sfârşitul lunii.
Pe lângă multele activităţi din poligon, pe scenă sunt confirmate până în prezent trupe precum Şuie Paparude, Dirty Shirt (locul 2 la Festivalul internaţional de la Wacken 2014), CIA (Craiova Independent Artists), Ţapinarii, Fără Zahăr, H8. Organizatorii se aşteaptă ca, anul acesta, la Vaslui să fie cei mai mulţi participanţi de până acum. De aceea, se doreşte organizarea cât mai multor activităţi în Poligonul de tir, de la proiecţii de film, dans, tir, paintball, zona de relaxare şi citit împânzită cu hamace colorate, drumeţii forestiere şi aşa mai departe. Motiv pentru care s-a lansat un apel deschis către toţi cei care doresc să se implice în organizarea de activităţi.
“Practic, avem o zonă deschisă foarte mare, pe care ne dorim să o ocupăm cu tot felul de proiecte, dar majoritatea ideilor am dori să fie din Vaslui. Noi punem la dispoziţie un loc în cadrul evenimentului şi vasluienii pot să-şi transpună proiectul. Poate fi vorba de artişti care vor să organizeze o scenă deschisă sau o mini-tabără de creaţie, pot fi nişte producători locali care să întâmpine participanţii cu produse sau lucrări, pot fi artişti plastici care să expună lucrări, pot fi asociaţii care să organizeze o dezbatere, un work-shop, pe scurt, orice poate da o pată de culoare”, a declarat Ciprian Hordilă, organizator Open Camp Vaslui.
Evenimentul a crescut de la an la an şi a devenit cel mai important de acest gen din zona Moldovei, Vasluiul atrăgând în luna august sute de participanţi din toate colţurile ţării. Tinerii care ajung aici campează gratuit în poligon, asistă la concertele din serile festivalului, participă la activităţile din timpul zilei şi vizitează oraşul şi împrejurimile. Chiar dacă printre tineri s-a creat o emulaţie privind acest festival, organizatorii susţin că mediul privat încă nu înţelege cum trebuie importanţa unui astfel de eveniment. Prin urmare, apelul deschis se adresează şi mediului de afaceri local, organizatorii invitându-i şi pe întreprinzători să sprijine evenimentul.
“Pentru Open Camp se lucrează mai bine de opt luni pe an şi totul s-a făcut şi se va face din pasiune. Ne bucură că am ajuns să fim menţionaţi în articole de presă naţionale şi că suntem puşi pe harta festivalurilor anuale din ţară. Eforturile organizării sunt mari, la fel şi costurile. toNe dorim cu t dinadinsul să păstrăm festivalul la Vaslui, să creştem constant, dar ne este foarte greu să acoperim costurile, în condiţiile în care mediul privat local îţi cam închide uşa în nas an de an. Acest apel e şi pentru ei, pentru că peste tot în oraşele mari firmele de top se implică şi în viaţa societăţii. Dacă afacerile lor prosperă datorită oamenilor locului în principal, ei trebuie să conştientizeze că e de datoria lor să mai şi dea înapoi comunităţii. Şi nu mă refer neapărat la evenimentul acesta, cât la participarea şi implicarea în alte iniţiative de acest gen”, a menţionat Ciprian Hordilă.
Toţi cei care vor să se implice sau să participe cu un proiect în cadrul festivalului Open Camp Vaslui sunt rugaţi să trimită un mesaj la adresa de email opencamp.festival@gmail.com sau să sune la numărul de telefon 0747/276.751.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>