class="single single-post postid-55761 single-format-standard">

Orasele din nord-estul tarii au potential in zona de productie industriala si raman atractive pentru investitii

Hale_Arad-17

Centrele universitare şi industriale reprezintă un adevărat „magnet“ pentru locurile de muncă, atât în judeţul respectiv, cât şi pentru cele din jur, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Colliers International, prezentate în cea de-a treia ediţie a evenimentului ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2019.

Potrivit Colliers, pentru acti­vităţi industriale potenţial pentru forţă de muncă există în nord-estul ţării, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Vaslui şi Bacău, dar şi în Brăila, Galaţi, Dâmboviţa şi Prahova.

„Am realizat o hartă cu pri­vire la zo­ne­­le unde avem o ce­rere ridicată atât pe pro­duc­­ţie, cât şi pe logistică. Spre exemplu zo­na de nord-est ră­mâne una cu po­ten­ţial ri­di­­cat pentru forţa de muncă de aco­lo, dar în continuare este afec­tată de lipsa in­­fra­struc­turii. Pe hartă apar numai zonele «hot» de acum, altfel întreaga hartă putea fi colorată“, a spus Laurenţiu Duică, di­rec­­­tor, industrial agency, Colliers International.

Studiul din 2017 al Băncii Mondiale “Oraşe Magnet – Migraţie şi Navetism în România” ne arată că în fiecare ţară din UE performanţa economiei naţionale urmează îndeaproape performanţa oraşelor secundare, indiferent de performanţa oraşelor capitală. Concluzia studiului este că o economie naţională puternică nu poate exista fără oraşe secundare puternice.

Citeste mai departe pe: www.zf.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>