class="single single-post postid-40758 single-format-standard">

Până pe 8 decembrie se va finaliza un studiu de piață pentru sectorul vitivinicol din România

plantatie_de_vita_de_vie_400.000

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va finaliza până la data de 8 decembrie 2016 un studiu de piață privind cererea și oferta de struguri și vin din România, dar care va cuprinde și informații referitoare la distribuție și consum, prețuri sau standarde de calitate, a anunțat, vineri, MADR.

Sectorul vitivinicol este unul dintre cele mai dezvoltate sectoare ale agriculturii, cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene în proporție de 98% din Programul Național de Sprijin al României în sectorul vitivinicol, pentru perioada 2007-2014, cu investiții importante în plantații viticole dar și în tehnologie de ultimă oră.

În 2015, cele mai importante zone producătoare erau: Vrancea, Buzău, Iași, Vaslui, Constanța și Dolj.

În prezent, România se află în top 5 la nivel european din punct de vedere al suprafeței cultivate cu viță de vie, cu cele peste 200.000 de hectare, și pe locul 6 în UE din punct de vedere al producției.

Pe plan mondial, România se află, în prezent, pe locul 13, topul fiind condus de italieni, cu un volum al producției de vin de 48,8 milioane hectolitri in 2016, în scădere cu 2% de la 50 milioane hectolitri în 2015, urmați de francezi, cu 41,9 milioane hectolitri (-12%) și spanioli, cu 37,8 milioane hectolitri (+1%).

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>