class="single single-post postid-26827 single-format-standard">

Părinţii elevilor unei şcoli din Vaslui plătesc o firmă privată de pază

646x404

Peste 90 la sută dintre unităţile de învăţământ din judeţ nu au paza asigurată din cauza blocării angajărilor pe posturile nedidactice. Potrivit unei statistici întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, doar 58 dintre cele 755 de unităţi de învăţământ de masă au angajaţi paznici pe statele de plată. O altă şcoală a încheiat un contract cu o firmă specializată, plătită din banii părinţilor, iar la patru unităţi paza este asigurată de săteni.

“Stăm foarte prost la acest capitol, al asigurării pazei în şcoli cu personal angajat. Din păcate, posturile pentru personalul nedidactic sunt blocate de ani de zile, astfel încât nu se pot face angajări. În aceste condiţii, unele şcoli apelează la pază privată, plătită din fondurile asociaţiilor de părinţi”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Peste 20 de unităţi de învăţământ din Vaslui nu au nici măcar gard împrejmuitor. În schimb, 101 şcoli şi grădiniţe au instalate camere de supraveghere, din care 47 sunt în mediul urban, iar 54 în rural.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>