Peste 120 de politisti Vasluieni au actionat pentru pentru depistarea participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.

0
(0)

Peste 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat zilele trecute, pe raza județului Vaslui, pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare, precum și pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 7 martie a.c., ora 06.00 – 8 martie ore 06:00, peste 90 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, investigarea criminalității economice, investigații criminale și acțiuni speciale au desfășurat pe raza municipiului Vaslui și a comunelor arondate Secțiilor 1 și 2 Poliție Rurală Vaslui, o acțiune cu efective mărite. Activitatea polițienească a vizat asigurarea unui climat de siguranță civică corespunzător prin depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare, precum și pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale, în special, a celor săvârșite cu violență.  

Prin desfășurarea acțiunii, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen ridicat.  

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 720 de persoane si controlate peste 700 de vehicule și mopede. 

De asemenea, polițiștii au aplicat 393 de sancțiuni contravenționale, dintre care 332 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și  61 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Cele mai frecvente sancțiuni aplicate au fost pentru: încălcarea regimului legal de viteză (176), nefolosirea centurii de siguranță (24) și abateri săvârșite de către conducătorii de vehicule cu tracțiune animală (21). 

Ca măsură complementară, au fost reținute 31 permise de conducere (19 permise de conducere reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză, 7  pentru conducere sub influența alcoolului, 4 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare și 1 permis de conducere reținut pentru neacordarea de prioritate) și 9 certificate de înmatriculare. 

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 215.000 de lei.

Totodată, cu ocazia acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a două infracțiuni privind ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

       Exemplificăm :

În data de 7 martie a.c., ora 19.00, a  fost depistat un bărbat de 42 de ani, din municipiul Vaslui, care se deplasa pe bulevardul Republicii, din municipiul Vaslui, la volanul unui autovehicul înmatriculat în județul Vaslui. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 7 martie a.c., lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanVaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  – au executat o acțiune polițienească pe raza municipiului Bârlad  privind prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Cu această ocazie, au fost puse în aplicare și 3 mandate de percheziție domiciliară, la adrese de pe raza municipiului Bârlad, ocazie cu care au fost identificate și ridicate 4860 de țigarete, de proveniență Rep. Moldova iar suma de 1910 lei a fost ridicată în vederea cercetării.

În data de 7 martie a.c., față de un bărbat în vârstă de 60 de ani și o femeie de 54 de ani, ambii din Bârlad, s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. 

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!