class="single single-post postid-26309 single-format-standard">

Piata Centralã, inauguratã în câteva sãptãmâni

piata centrala9695

INAUGURARE Peste câteva zile, primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, va face anuntul oficial privind deschiderea noii Piete Centrale. Conform estimãrilor primarului, anuntul oficial privind inaugurarea noii piete va fi fãcut în jurul datei de 4 septembrie. Pentru sâmbãtã, municipalitatea a decis sã închidã tronsonul de stradã cuprins între Liceul Mihail Kogãlniceanu si cinematograful Independenta, pentru a turna asfalt, stratul de uzurã, urmând ca sãptãmâna viitoare sã se lucreze la marcaje. “Mai dureazã cam o sãptãmânã si lucrãrile la zona Central, acolo unde scãrile vor fi refãcute, pe traseul spre piatã”, a mai spus primarul Pavãl. Acesta a mai spus cã toti cei care vor închiria tarabe în noua piatã vor plãti aceleasi tarife ca si cele pe care le achitau pânã acum, desi conditiile de servire vor fi incomparabile.

“În interior, comerciantii au început sã intre, sã-si pregãteascã spatiile. În cazul celor 160 de tarabe din piatã, am spus cã aceia care vor avea tarabe nu vor plãti niciun leu în plus fatã de ceea ce plãteau pânã acum, iar conditiile de expunere vor fi cu adevãrat civilizate. S-au lansat zvonuri cã se va taxa în plus, însã vreau sã spun cã nu este asa”, a spus primarul Pavãl. La firmele care au spatii comerciale, preturile sunt cele stabilite în urma licitatiilor, mai spune primarul, care stie deja cã investitia se va amortiza în timp de 10 ani. Dupã aceastã perioadã, Piata Centralã va trece pe autofinantare si se vor face alte si alte investitii, la fel cum a fost si cu Piata Traian, care a trecut deja pe cofinantare. Directia Piete, Târguri si Oboare va avea, prin deschiderea Pietii Centrale, un nou obiectiv, care va aduce venituri si va contribui la realizarea unor noi investitii, cum este noul bazar, care se va muta în zona Sãlii Sporturilor.

Vasluienii vor trebui sã aleagã între cele douã piete

În acest moment, “greul” pe partea de comercializare a legumelor si fructelor vine pe Piata Traian. Însã, odatã cu deschiderea noii piete, fluxul de cumpãrãtori se va împãrti între cele douã piete, Centralã si Traian, plus piata din 13 Decembrie care va trebui si ea modernizatã si reasezatã din punct de vedere al spatiilor de vânzare. “Cred cã, acum, prin deschiderea noii piete, vor fi destule spatii de vânzare pe oras, pe carne si produse din carne, peste, panificatie. Ca atare, producãtorii ar trebui sã mai scadã preturile, fiind concurentã pe piatã. Voi insista ca, în Piata Centralã, producãtorii sã aibã zona asiguratã, sã-i gãsesc acolo pe producãtorii de rosii de la Crasna, de la Poienesti sau de oriunde din judet, îi astept sã vinã dimineata cu cât au produs în gospodãrie, le vând si pleacã acasã, la un pret corect. Si comerciantii de legume si fructe au dreptatea lor, spun cã sunt aici, în piatã, 360 de zile pe an, dar vor avea si ei zona lor de desfacere”, explicã Vasile Pavãl. Cu sigurantã, mai spune primarul, deschiderea Pietii Centrale prezintã un interes foarte mare pentru cetãtenii din zonele adiacente, mai ales pentru bãtrâni, care erau nevoiti sã strãbatã drumuri lungi pânã la piata Traian.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>