class="single single-post postid-53168 single-format-standard">

Pierdere grea pentru cultura bârlădeană și cea națională. Poetul Cristian Simionescu a fost înmormântat vineri, la prânz.

Inmormantare-Simionescu-2

De loc din Botoșani, Cristian Simionescu s-a remarcat încă de la publicarea primului său volum: „Tabu”. Nu a fost un poet agreat de comuniști, de aceea timp de zece ani, 1970 – 1980, a fost interzis. A fost profesor la Clubul Copiilor, coordonând Cercul de Creație Literară. Aici a înființat Cenaclul „Cireșarii” și a scos, pentru un timp, și o revistă cu același nume. A șlefuit multe talente literare și a orientat mulți elevi spre Facultatea de Litere, dar mai ales le-a insuflat dragostea pentru lectură. A devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România în 1983.

Cristian Simionescu este unul dintre puținii scriitori români care au primit Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru întreaga activitate literară. În semn de respect, în 2003, Consiliul Local Bârlad i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare.

Biserica „Sf. Ioan” din Bârlad, în care a avut loc slujba de înmormântare, a devenit neîncăpătoare. Scriitori, foști colaboratori, oameni de cultură, soția, fiul și nepoții i-au fost alături, pe ultimul drum.

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>