class="single single-post postid-1687 single-format-standard">

Poliția franceză corelează trei atacuri armate soldate cu șapte victime

Poliția franceză corelează trei atacuri armate soldate cu șapte victime

Poliția franceză a corelat atacul soldat cu patru victime într-o școală evreiască din Toulouse cu uciderea a trei soldați de origine nord-africană în cadrul altor două incidente petrecute săptămâna trecută.

Aceeași armă și același scuter furat au fost folosite în toate cele trei atacuri, spun surse din cadrul anchetatorilor. Un profesor și trei copii au fost uciși în școala Ozar Hatorah, iar un adolescent a fost grav rănit. După aceste atacuri, s-a declanșat una dintre cele mai mari vânători de oameni din Franța timpurilor moderne. Investigațiile urmăresc doua direcții principale de anchetă: un motiv islamist sau extrema dreaptă.

Președintele Nicolas Sarkozy, care s-a deplasat la Toulouse imediat după atac, a descris incidentul ca o “tragedie națională”. El a declarat că o singură persoană este responsabilă de atacuri și că “un motiv antisemit” pare evident. Președintele a instaurat cel mai înalt nivel de alertă teroristă în tot sud-vestul Franței.

Atacul din Toulouse a avut loc în timp ce părinții își duceau copiii la școală luni dimineață. Martorii spun că atacatorul a apărut pe un scuter negru și a deschis focul într-o zona în care părinții își lasă copiii, majoritatea de grădiniță sau școală primară. Scuterul Yamaha a fost furat din Toulouse pe data de 6 martie, cu cinci zile înainte de primul atac. Numerele sale de înmatriculare au fost filmate de camerele de supraveghere ale școlii, spun surse din cadrul poliției.

Persoanele ucise au fost Jonathan Sandler, un rabin în vârstă de 30 de ani, și cei doi fii ai săi, în vârstă de trei și sase ani. A patra persoană ucisă a fost o fetiță de opt ani, fiica unui profesor, iar a cincea victimă, rănită grav, a fost un adolescent de 17 ani.

Inițial, ucigașul a folosit un pistol de calibrul 9mm, dar când acesta s-a blocat a schimbat pe o armă de calibrul .45. Aceasta din urmă este aceeași armă folosită pentru a ucide trei soldați în două incidente separate petrecute în Toulouse și Montauban săptămâna trecută. Toți trei erau de origine nord-africană sau caraibeană.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>