class="single single-post postid-1450 single-format-standard">

Polițist târât prin târgul de animale din Huşi

Polițist târât prin târgul de animale din Huşi

Un bărbat din județul Vrancea este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj după ce, împreună cu partenerul său, a încercat să se sustragă de la activităţile de verificare a documentelor de provenienţă pentru animalele pe care intenţionau să le comercializeze în târgul  din zona Recea – municipiul Huşi.

În data de 15 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui au intreprins o serie de verificări pentru a identifica persoanele care desfăşoară activităţi comerciale ilicite în târgul de animale din zona Recea – municipiul Huşi. Aceștia au observat doi bărbaţi suspecți  într-o autoutilitară  care se pregăteau să părăsească locaţia.

Poliţiştii le-au solicitat celor doi bărbaţi să se legitimeze şi să prezinte documentele pentru marfa pe care o transportau însa bărbatul care se afla la volanul autovehiculului a pornit motorul şi a încercat să părăsească zona. Unul dintre polițiști a încercat să oprească autoutilitara mergând în dreptul portierei din partea stângă a maşinii însă conducătorul autoutilitarei şi-a continuat deplasarea, polițistul fiind agăţat de portieră şi târât aproximativ 20 de metri.

Autovehiculul a fost în cele din urma identificat și oprit pe raza comunei Stănileşti de către poliţiştii Biroului Rutier Municipal Huşi. Atât cel care conducea mașina, O. Ionel, în vârstă de 32 ani cât și A. Mihăiţă sunt originari din localitatea Homocea, judeţul Vrancea. Cei doi intenționau să vândă 11 animale în târgul din zona Recea dar au recunoscut polițiștilor ca nu aveau documente de provenienţă pentru acestea.

Bărbații au susținut că animalele au fost cumpărate  de pe raza localităţii Homocea, cu intenţia de fi comercializate pe raza municipiului Huşi. O. Ionel a fost amendat cu 1,500 de lei iar animalele au fost confiscate. Mai mult, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi pentru a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal cu  închisoare de la 6 luni la 3 ani.

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>