class="single single-post postid-5819 single-format-standard">

Ponta: Am primit din nou din partea lui Băsescu scrisoarea cu demisia. Este o isterie naţională

Dosarul Rosu

Premierul Ponta a spus miniştrilor că a primit din nou din partea preşedintelui Traian Băsescu scrisoarea prin care şeful statului promite că va demisiona dacă va fi modificată Constituţia, şeful Guvernului spunând că dezvăluie acest lucru pentru a opri “isteria naţională” creată pe această temă.

“Pentru că am văzut că întotdeauna când apare un gest mai excentric începe o isterie naţională, vreau să vă informez că domnul preşedinte mi-a dat o mapă în care era scrisoarea pe care mi-o trimisese mie, domnului Antonescu şi domnului Constantin înainte de congresele noastre reunite, cu modificarea Constituţiei. Nu am apucat să văd la televizor, dar am înţeles că e o dezbatere naţională sau europeană cu ce mi-a dat mie preşedintele. Sper că am rezolvat marea problemă a media în această secundă”, a spus Ponta miniştrilor, la începutul şedinţei de luni a Guvernului.

 

Preşedintele Traian Băsescu i-a înmânat lui Victor Ponta un dosar roşu, luni, la Cotroceni, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Educaţiei, şeful statului şi premierul purtând apoi o scurtă discuţie.

 

Duminică seara, premierul Victor Ponta a anunţat că propune ca atât el, cât şi preşedintele Traian Băsescu să demisioneze pentru a declanşa alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate, spunând că speră că şeful statului va fi de acord cu această variantă.

 

La începutul lunii aprilie, preşedintele Traian Băsescu, a trimis câte o scrisoare preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin, în care a cerut liderilor USL ca opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale, garantând că va demisiona în timp util pentru ca în noiembrie să fie şi prezidenţiale.

 

La congresele PSD, PNL şi PC organizate atunci, Ponta a declarat că formaţiunea sa nu are ce discuta şi negocia cu preşedintele Traian Băsescu, liderul social-democrat rupând de altfel scrisoarea de la şeful statului în faţa delegaţilor la congres.

 

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, luni, la Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei.

Sursa: Mediafax

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>