class="single single-post postid-53153 single-format-standard">

Porcii din Judetul Vaslui sunt sanatosi tun! Judetul nostru a fost ferit de “Pesta Africana”

resize

„La nivelul judetului Vaslui nu putem vorbi de suspiciuni de pesta porcina africana. In ceea ce priveste asa-zisa suspiciune de zilele trecute, din comuna Bacani, analizele de laborator au infirmat-o. Pot spune totusi ca, in octombrie si noiembrie, noi am trimis spre analiza la Laboratorul din Iasi in jur de 60 de probe recoltate atat de la porcii domestici, cat si de la mistreti. Si toate au fost negative. Daca analizele ar fi iesit pozitive si ar fi indicat o suspiciune, abia atunci probele prelevate ar fi urmat sa fie trimise la Bucuresti pentru analiza. Dar nu a fost cazul”, ne-a declarat dr. Mitiu Ciupilan, directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui.

Desi multe din judetele din apropierea Vasluiului se numara printre cele in care pesta porcina evolueaza in prezent, din fericire, judetul nostru a fost ferit. Astfel ca, pana la acest moment, niciuna din probele prelevate de la porcii din gospodarii sau de la mistreti si analizate in laborator nu a confirmat prezenta virusului PPA.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>