class="single single-post postid-4282 single-format-standard">

Povestea unui criminal în serie, favorită la premiile BAFTA pentru televiziune

Povestea unui criminal în serie, favorită la premiile BAFTA pentru televiziune

O mini-serie bazată pe viața criminalului în serie Fred West conduce în topul nominalizărilor la premiile BAFTA TV cu patru, inclusiv cel mai bun actor și cea mai buna actriță pentru personajele sale principale.

“Appropriate Adult” (“Adultul adecvat”) îl are pe Dominic West în rolul lui Fred West, acuzat de uciderea a 12 fete și tinere femei, ce a fost găsit spânzurat în celula sa în anul 1995 în timp ce-și aștepta procesul, într-o aparentă sinucidere. Partenera sa pe ecran, Emily Watson, joacă rolul lui Janet Leach, femeia ce a fost aleasă ca “adult adecvat” pentru a fi martor la interogatoriile conduse de către polițiști asupra lui West.

Serialul a fost criticat de către fiul lui Leach și un fost ofițer de poliție ce a condus investigațiile pentru ceea ce ei au numit inacuratețe și senzaționalism, dar mulți critici au lăudat portretizarea unuia dintre cele mai șocante cazuri din istoria criminală a Marii Britanii.

Watson și Dominic West au fost nominalizați pentru categoriile cea mai buna actriță și cel mai bun actor, respectiv, iar “Appropriate Adult” a mai primit alte două nominalizări, pentru cea mai bună actriță în rol secundar și pentru cea mai bună mini-serie.

Imediat în spate ca număr de nominalizări se află serialul “Sherlock” al postului de televiziune BBC, cu Benedict Cumberbatch în rolul lui Sherlock Holmes nominalizat pentru categoria cel mai bun actor, iar Martin Freeman și Andrew Scott nominalizați ambii pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Tot trei nominalizări are și “This Is England ’88″ al postului de televiziune Channel 4, pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță și cea mai bună mini-serie.

Gala de decernare a premiilor BAFTA TV va avea loc pe data de 27 mai.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>