class="single single-post postid-5736 single-format-standard">

Prefectul Renga solicită redeschiderea spitalului din Negreşti

spital negresti

Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a solicitat în scris, printr-un memoriu înaintat ministrului Sănătăţii, redeschiderea Spitalului Orăşenesc Negreşti, unitate care deservea peste 50.000 de locuitori şi care, la mai bine de un an de la închidere, a ajuns deja într-o stare deplorabilă, informează Mediafax.

Spitalul Orăşenesc Negreşti, închis alături de alte 66 de unităţi spitaliceşti din ţară pe 1 aprilie 2011, şi-ar putea redeschide porţile pentru cei peste 50.000 de locuitori din partea de nord-est a judeţului Vaslui, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Radu Renga.

În acest sens, susţine reprezentantul Guvernului în teritoriu, au început o serie de demersuri atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la nivel local.

“A fost o adevărată crimă pentru oamenii din acea zonă închiderea spitalului din Negreşti. De aceea, am făcut intervenţii scrise la Ministerul Sănătăţii şi va trebui să avem o serie de discuţii şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, cu cei ai noii administraţii locale din Negreşti, ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, pentru a găsi o soluţie în vederea redeschiderii spitalului. Nu ştim dacă va fi secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui sau unitate cu personalitate juridică, dar eu pot să spun că voi depune tot efortul ca în Negreşti să fie din nou o unitate de îngrijiri medicale”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Potrivit prefectului Renga, fostul spital din Negreşti se află în momentul de faţă într-un stadiu avansat de degradare, în condiţiile în care unitatea spitalicească în cauză a fost deschisă în anul 2005 şi a funcţionat timp de şase ani.

Spitalul orăşenesc din Negreşti a fost închis, alături de alte 66 de unităţi spitaliceşti din ţară, la 1 aprilie, cu posibilitatea de a fi transformat în cămin de bătrâni.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>