class="single single-post postid-3504 single-format-standard">

Prima puşcă de asalt concepută în România este testată în teatrele de operaţiuni

Prima puşcă de asalt concepută în România este testată în teatrele de operaţiuni

Soldaţii români din teatrele de operaţiuni militare testează  în acestă perioadă prima puşcă de asalt de concepţie integral românească. Reprezentanții  Fabricii de Arme Cugir au declarat pentru Mediafax că uzina ar putea realiza, în prima fază, 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.

Vasile Crişan, directorul Companiei Naţionale ROMARM a declarat pentru Mediafax că specialiştii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima puşcă de asalt la standarde NATO, precizând că arma este o concepţie sută la sută românească. Directorul companiei a spus că puşca de calibru 5,56 X 45 milimetri respectă standardele NATO şi este ambidextră, putând fi folosită de soldaţi atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga.

“Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale”, a declarat directorul general al ROMARM.

Conducerea Fabricii de Arme din Cugir a anunţat încă de anul trecut că unitatea lucrează la producerea prototipului unei arme de asalt realizată la standarde NATO. Horea Suciu, directorul Fabricii de Arme Cugir, a declarat anul trecut că fabrica a încheiat un acord de colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale prin care realizează prototipul unei arme de asalt calibrul 5,56X45 milimetri cu muniţia aferentă, care să îndeplinească standardele NATO.

Arma este realizată pe scheletul vechiului AKM, dar este îmbunătăţită, având dotări şi caracteristici conform standardelor NATO. Fabrica de Arme Cugir fost creată în anul 2004 divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluând o parte din producţia de armament şi fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM. Fabrica are  655 de angajaţi şi este specializată pe producţia de armament şi muniţie pentru infanterie.

 

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>