class="single single-post postid-52472 single-format-standard">

Prima zi de şcoală din viaţa Deliei, o fetiţă fără mâini şi fără picioare abandonată de mama la naştere

646x404

Povestea Deliei, fetiţa născută în urmă cu şapte ani la Maternitatea din Huşi şi abandonată de mamă la scurt timp după naştere, a impresionat opinia publică din România, dar şi de peste hotare.  Deşi părinţii biologici au abandonat-o, speriaţi de malformaţiile cu care s-a născut, Delia a avut parte de multă atenţie şi dragoste din partea specialiştilor complexului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului unde creşte alături de alţi copii cu probleme. Au sprijinit-o în toţi aceşti ani, fetiţa fiind inclusă în îmvăţântul preşcolar, iar de ieri este elevă.

Prima zi de şcoală din viaţa Deliei a fost una cu o încărcătură emoţională pentru toţi cei prezenţi la festivitatea de deschidere a anului şcolar. La eveniment a fost prezent şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, prof. Gabriela Plăcintă, la rându-i titular la Şcoala ”Manolache Costache Epureanu” Bârlad.  Includerea Deliei în învăţământul de masă reprezintă o premieră, pe plan local, fiind primul copil cu dizabilităţi severe, fără membre, inclus în învăţământul de stat obişnuit.

Citeste mai departe pe: www.adevarul.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>