class="single single-post postid-27442 single-format-standard">

Primarul Pavãl, ajutor de 500.000 lei pentru HC Vaslui

vasile.paval

BANI Clubul de handbal de primã ligã, HC Vaslui, va primi un ajutor din partea Consiliului Local, suma de 500 mii lei fiind necesarã pentru desfãsurarea activitãtii în bune conditii, pânã la finele anului. Desi este de asteptat ca unii consilieri locali sã se împotriveascã proiectului de hotãrâre care priveste alocarea acestei sume, în sedinta CL de astãzi, necesitatea alocãrii unei sume consistente pentru cel mai important club sportiv din judet va prima, cu sigurantã.

“Activitatea sportivã din municipiul Vaslui se bucurã de o largã sustinere din partea cetãtenilor si tot mai multi tineri se alãturã unei forme de organizatii sportive. Miscarea handablisticã are vechi rãdãcini în municipiul Vaslui. În anul 2002, s-a constituit clubul de handbal HC Vaslui, care reprezintã o continuitate a identitãtii fostei echipe de glorie Moldosin Vaslui, cu rezultate deosebite, ce s-au înscris în paginile de aur ale handbalului vasluian. Nici actuala echipã nu s-a dezis de rezultate de exceptie, reusind sã acceadã în Liga Nationalã. Pentru performantã sustinutã, este nevoie de sustinere financiarã. Având în vedere adresa venitã din partea HC Vaslui, cred cã se impune necesitatea alocãrii unei sume de 500.000 lei, în vederea sustinerii echipei de handbal”, a spus primarul Vasluiului, Vasile Pavãl.

În 2013, consilierii locali au fost la un pas de încãierare, când s-a discutat de HC Vaslui

Cu un an în urmã, s-a lãsat cu scandal în Consiliul Local, atunci când s-a pus problema sprijinului pe care comunitatea localã ar trebui sã-l acorde HC Vaslui, club de ligã nationalã. “Insist asupra faptului cã nu am cerut niciodatã cantitãti exacte, dar o explicitare generalã trebuie sã se facã. Dacã sunt alte institutii care verificã modul de cheltuire a banului, atunci noi ce mai cãutãm aici? Putem pleca acasa! Explicitãrile nu sunt pentru mine, ci pentru cetãteni, pentru cei care m-au ales. Cei de la Handbal Club Vaslui, de exemplu, ar trebui sã aibã minimul bun simt sã vinã în fata noastrã, sã ne prezinte o situatie a sumelor cerute, ce s-a fãcut cu banii, ce obiective au”. Nervos, consilierul Caragatã aproape a sãrit de la masã: “îi faceti nesimtiti pe cei de la Handbal Club?”. “Dar ce, dvs. reprezentati Handbal Club aici?”, a fost rãspunsul tupeist al lui Volocaru. “Este un afront personal sã ne faceti nesimtiti pe mine si pe dl. viceprimar Radu, care ne ocupãm de HC Vaslui. Ati fost vreodatã la un meci de handbal?”, a întrebat Caragatã. “Nu-mi place handbalul”, a spus Volocaru. Este de asteptat ca si astãzi acelasi personaj, devenit între timp consilier independent, dar si consilierii de la PDL, sã se opunã alocãrii acestei sume de sustinere pentru echipa de handbal a orasului. De altfel, ieri, în sedinta Comisiei buget-finante, Volocaru a strigat la Valeriu Caragatã, consilier local si presedintele HC Vaslui, sã-si dea demisia din functie.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>