class="single single-post postid-8146 single-format-standard">

Program Festivalul lui Tãnase

Casa-de-Cultura-21-mai-foto-casa-de-cultura

Pregãtirile pentru Festivalul de Umor “Constantin Tãnase”, aproape de final

PROGRAM Traditia Festivalului de Umor “Constantin Tãnase” merge mai departe, pregãtirile pentru cea de-a XXII-a editie fiind pe ultima sutã de metri. Începând din 8 octombrie, la Vaslui va avea loc un adevãrat regal al umorului, editia din acest an anuntându-se a fi cea mai reusitã de pânã acum datoritã pleiadei de nume mari ale scenei teatrului romanesc care si-a anuntat prezenta. Biletele de intrare vor avea un pret accesibil oricãrui vasluian, cei care vor dori sã meargã la toate piesele având posibilitatea contractãrii de abonamente pentru întreaga perioadã a festivalului.

Timp de o sãptãmânã, vasluienii de toate vârstele se vor bucura de un adevãrat “rãsfãt” cultural. Punctul forte al festivalului vor fi piesele de teatru din incinta Casei de Culturã “Constantin Tãnase”. Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Horatiu Mãlãele, Mariana Mihut, Irina Petrescu si Dorina Lazãr sunt doar unii dintre cei mai mari actori ai scenei teatrului românesc care vor urca pe scenã pentru a încânta publicul vasluian. Parada Costumelor din Piata Civicã, expozitia de graficã satiricã “Viziteisme 2″, de Nicolae Viziteu din incinta foaierului Primãriei municipiului Vaslui, expozitia “ABC-ul politicianului român.Îndreptar.” din foaierul Bibliotecii “Nicolae Milescu Spãtarul” de Costel Pãtrãscan, sunt doar câteva dintre actiunile care au fost incluse în programul Festivalului din acest an. De asemenea, cinefilii vor putea viziona mai multe filme care vor rula la EuroCinema Silver Mall. Lungmetraje precum “A fost sau n-a fost”, în regia lui Corneliu Porumboiu, “Nuntã mutã”, în regia lui Horatiu Mãlãele, sau “Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarãsi, frumoasã e viata!” în regia a 5 regizori, Constantin Popescu jr., Rãzvan Mãrculescu, Ioana Uricariu, Hanno Hoffer si Cristian Mungiu, vor putea fi vizionate în cele douã sãli de cinematograf. În Sala Rosie filmele vor rula începând cu orele 11.00, 16.00 si 19.00 iar în Sala Galbenã începând cu ora 17.00. De mentionat este faptul cã accesul va fi liber.

Biletele s-au pus în vânzare

Dacã la ultimele editii accesul în sala de spectacol a Casei de Culturã s-a fãcut doar pe bazã de invitatii, anul acesta s-a revenit la sistemul clasic de intrare la festival, pe bazã de bilet sau abonament. Pretul unui bilet este de 20 de lei, iar abonamentul care asigurã accesul în salã în toate cele 7 seri costã 100 de lei. “În perioada 8-14 octombrie la Vaslui vor fi cele mai frumoase spectacole din România. Îmi doresc foarte mult ca oamenii sã facã sala Casei de Culturã neîncãpãtoare, altfel nu ne-am justifica munca depusã. Sper ca tinerii, fãrã a fi adusi în sistem organizat, sã fie prezenti într-un numãr foarte mare, desi nu existã reduceri deoarece costul redus al abonamentului a implicat aceastã reducere. În alte locuri pretul unui bilet de intrare la un astfel de spectacol ajunge la 50, chiar 100 de lei, vasluienii având sansa de a-si achizitiona abonamentul pentru toate cele sapte seri la doar 100 lei. Biletele si abonamentele pot fi achizitionate zilnic între orele 13.00 si 17.00 de la casa de bilete situatã în fata Casei de Culturã.”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, organizatorul festivalului.

 

 

Related posts:

Sursa: Vremea Noua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>