class="single single-post postid-1476 single-format-standard">

Proteste cu final sângeros în Libia

Proteste cu final sangeros in Libia

Ciocnirile violente din cadrul protestelor pentru crearea regiunii semi-autonome Cyrenaica în estul Libiei s-au soldat cu un deces în orașul Benghazi.

Martorii spun că mulțimea de protestatari a fost atacată de un grup de persoane înarmate. Protestul cerea un parlament regional cu control asupra poliției și a stârnit critici puternice din partea celor ce se tem că asta va duce la dezbinarea țării.

Violențele de vineri au survenit în timp ce sute de oameni mărșăluiau spre Piața Libertății din Benghazi, unde Ahmed Zubair al-Senussi, președintele consiliului local și susținător al autonomiei, ținea un discurs.

Martorii au declarat că bărbați înarmați cu carabine și cuțite au atacat mulțimea, semănând panică printre protestatari, aceștia fugind din piața ce a fost ocupată ulterior de persoanele înarmate. Cadrele medicale ale spitalului au declarat că o persoană a fost ucisă și cel puțin alte cinci rănite în timpul atacului.

Luptătorii din miliția orașului Benghazi, ce au rămas responsabili cu menținerea siguranței în localitate după îndepărtarea lui Muammar Gaddafi de anul trecut, i-au fugărit pe atacatori și au reinstaurat ordinea.

Regiunea Cyrenaica din estul Libiei deține două treimi din zăcămintele de petrol ale țării. Locuitorii regiunii, cunoscuți sub numele de Barqa în limba arabă, s-au simțit marginalizați și neglijați sub conducerea lui Gaddafi, care s-a concentrat pe dezvoltarea vestului Libiei.

Benghazi a fost locul de început ale revoltelor ce au culminat cu izgonirea fostului dictator în luna august a anului trecut.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>