class="single single-post postid-36213 single-format-standard">

Rata şomajului, în uşoară scădere

somaj

La finele lunii februarie, rata şomajului în judeţul nostru a fost de 10,39%, la AJOFM Vaslui fiind înregistraţi 16.203 şomeri, dintre care doar 1.971 indemnizaţi.

În urmă cu mai puţin de patru ani, în timpul campaniei electorale pentru parlamentare, vasluienilor li se promiteau ”locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă”. Timpul a trecut, iar astăzi constatăm că judeţul nostru rămâne tot fruntaş pe ţară în privinţa şomajului. Lipsa investitorilor şi restrângerea activităţii mai multor societăţi comerciale sunt principalele cauze care au contribuit la menţinerea judeţului nostru în acest top ruşinos.
Autorităţile nu pot să se laude decât cu uşoare scăderi temporare ale şomajului. Astfel, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului în luna ianuarie a fost de 10,41%. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui erau înregistraţi 16.210 şomeri, dintre care doar 3.026 erau indemnizaţi. Rata şomajului în rândul femeilor a fost de 7,35% (5.610).
În februarie, rata şomajului a fost de 10,39%, la AJOFM Vaslui fiind înregistraţi 16.203 şomeri, dintre care fix 1.971 indemnizaţi. Femeile fără loc de muncă erau în număr de 5.596.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>