class="single single-post postid-56665 single-format-standard">

Reabilitarea Spitalului Vechi a fost preluata de Consiliul Judetean, dupa ce municipalitatea Vasluiana a esuat

DCF 1.0

Municipalitatea vasluiana a esuat in incercarea de a obtine finantarea de peste 80 de milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului nr. 2, fostul Spital Vechi, obiectivul nefiind cuprins in Programul National de Constructii de Interes Public sau Social derulat de Compania Nationala de Investitii. In aceste conditii, Consiliul Judetean va prelua aceasta sarcina, obtinerea finantarii, cu atat mai mult cu cat viitoarele 4 sectii din cadrul Spitalului nr. 2 vor fi tot in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

Din pacate, solicitarea ulterioara facuta catre Compania Nationala de Investitii, de includere a acestui obiectiv in Programul National de Constructii de Interes Public sau Social in vederea alocarii sumei necesare, 84,2 milioane lei, nu a avut succes, astfel incat municipalitatea, care nu poate acoperi costul necesar din fondurile proprii, a fost nevoita sa ceara ajutorul partenerului de proiect, CJ Vaslui. In acest sens, schimbarea acordului de asociere in sensul modificarii obligatiilor CJ in sensul identificarii si accesarii de surse de finantare, dar si de a se ocupa de implementarea proiectului a fost aprobata de catre consilierii judeteni.

Sperantele de obtinere a finantarii nerambursabile sunt mari, dat fiind ca, deja, CNI SA a notificat cu privire la faptul ca “obiectivul propus a fost luat in evidenta in vederea includerii in lista sinteza”, asa cum se arata in adresa 1889/2019 transmisa catre CJ Vaslui.   A fost nevoie de mai bine de patru ani pentru a se face primii pasi in vederea reabilitarii obiectivului ce se dorea viitorul Spital Municipal, respectiv pana ce, in sfarsit, o firma constanteana a finalizat studiul de fezabilitate si indicatorii tehnici ai investitiei.

Viitorul spital va avea 43 de saloane, cu un total de 204 paturi, respectiv 88 de paturi la sectia Psihiatrie, 66 de paturi la sectia Boli infectioase si 50 de paturi la sectia Boli cronice, la care se adauga alte 18 paturi in salile de tratamente.

Investitia, al carei cost estimat este de 84,2 milioane lei, din care 57,1 milioane lei reprezinta lucrari de constructii montaj, ar putea fi realizata in 36 de luni, daca se va reusi obtinerea finantarii necesare.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>