class="single single-post postid-3962 single-format-standard">

Regele Juan Carlos al Spaniei și-a cerut scuze pentru vânătoarea din Botswana

Regele Juan Carlos al Spaniei și-a cerut scuze pentru vânătoarea din Botswana

Regele Juan Carlos și-a cerut scuze față de poporul spaniol pentru vânătoarea sa din Africa, petrecută în timp ce țara sa se află în plină criza economică. Călătoria în Botswana a fost descoperită după ce regele a fost adus acasă pentru tratarea unui șold fracturat.

“Îmi pare foarte rău, am făcut o greșeală. Nu se va repeta,” a spus Juan Carlos la părăsirea spitalului San Jose din Madrid. Între timp, presa a raportat ca regele a fost să vâneze elefanți în Botswana, fapt ce nu a fost confirmat sau negat de către casa regală. Multe ziare spaniole au publicat o poză mai veche cu regele la un safari, în care poate fi văzut cu arma în mână lângă un elefant mort.

Juan Carlos este președinte de onoare a ramurii spaniole a grupului de conservare WWF, și o petiție online care cere demisia sa din aceasta funcție acumulase aproape 85.000 de semnături până în momentul scuzelor publice.

Deși liderii Partidului Popular, ce se află la guvernare, și socialiștii au refuzat să comenteze incidentul, liderul socialiștilor din Madrid, Tomas Gomez, a sugerat că regele ar trebui să aleagă între “responsabilitățile sale publice și o abdicare”.

Regele este încă în general popular în Spania, dar familia regală a fost în centrul unor știri rușinoase în ultima vreme. Ginerele său, Inaki Urdangarin, a fost anchetat într-un scandal de corupție, în timp ce nepotul său de doar 13 ani, Felipe Juan Froilan, a fost spitalizat după ce s-a împușcat în picior în timpul unui antrenament la țintă în fața casei.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>