class="single single-post postid-30663 single-format-standard">

Salutul liceenilor în robe si cu tocã pe cap

aaaaUntitled-1

EMOTIONANT… Absolventii de liceu din Vaslui si-au luat, ieri, la revedere de la profesorii care i-au îndrumat timp de 4 ani. Îmbrãcati în robe, tinerii au mãrsãluit pe strãzile Vasluiului, în final reunindu-se în fata Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” (LMK) de unde au plecat spre Piata Civicã, acolo unde autoritãtile locale au decis sã organizeze cea de-a sasea editie a “Marsului Absolventilor”. De la eveniment nu a lipsit Ambulanta, care a fost chematã la fata locului dupã ce o absolventã a lesinat din cauza emotiilor.

Emotii, zâmbete, lacrimi de fericire si, în acelasi timp, de tristete pentru cã se vor despãrti de colegi si de profesorii care i-au îndrumat timp de patru ani, aceasta a fost atmosfera de ieri din Piata Civicã. Pentru ultima datã, elevii claselor a XII-a au iesit la careu. Evenimentul a fost deschis de Corala “Fantasia” prin intonarea imnului de stat. Au urmat discursurile autoritãtilor locale, reprezentate de primarul Vasile Pavãl, presedintele Consiliului Judetean Dumitru Buzatu si prefectul Andrei Puicã. Rolul liceului în viata unui adolescent este si acela de a lega prietenii, iar acest lucru a fost evidentiat în discursul edilului.”Mergeti în fata liceului si priviti-l asa cum ati fãcut-o prima datã! Acum, la fiecare fereastrã apare un chip cunoscut, o fatã care vã va zâmbi. Vã doresc sã nu vã abateti nici o clipã din drumul pe care vi l-ati propus, iar dupã facultate, sã vã întoarceti înapoi în Vaslui pentru cã voi sunteti comoara cea mai de pret pe care o are orasul” le-a urat absolventilor, Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui.

Directorul Liceului “Stefan Procopiu”: “Sã trãiti în adevãr!”

Liceul Stefan Procopiu a fost reprezentat pe scenã de directorul institutiei, prof. Aurel Dumitru.”Momentul în care ne aflãm azi anuntã sfârsitul unei etape în formarea voastrã si vã aminteste în acelasi timp cã ati devenit maturi, responsabili, cã mâna protectoare a celor care v-au fost dascãli de nãdejde va fi, undeva, tot mai departe de voi. La un asemenea moment a face în câteva minute un bilant al tuturor împlinirilor îmi este foarte greu. Însã o retrospectivã si câteva evidentieri meritã fãcute. Însãsi faptul cã sunteti absolventi dovedeste cã ati reusit sã treceti standardele impuse de programele scolãresti de cerintele Liceului <<Stefan Procopiu>>. Sfera competentelor acumulate de voi este bogatã si diversificatã. Ce sfat sã vã dau? Nu vã lãsati constrânsi de nimeni si de nimic! Nici de vremuri, nici de oameni, fãrã urã, fãrã regrete si resentimente. Mergeti înainte ca si cum timpul nu ar exista. Eliberati-vã de tot si de toate cu gândul cã trebuie sã trãiti pentru si în adevãr. Cãci doar adevãrul va face liberi si numai liberi fiind veti putea atinge în viatã fericirea. Fie ca viitorul vostru sã fie pe mãsura viselor voastre.” le-a urat directorul Liceului “Stefan Procopiu” absolventilor sãi. “Laura Mitrache este sefa de promotie de la LSP si singura elevã din municipiu care a reusit sã termine cei patru ani de liceu cu media generalã 10. “Le multumesc în primul rând profesorilor care ne-au îndrumat în toti acesti ani dar si colegilor, cu care am trãit clipe deosebit de frumoase” a declarat tânãra în momentul predãrii cheii liceului.

Eduard Otel, seful promotiei Colegiului Economic “Anghel Ruginã”: “Au fost si obstacole, dar bucuriile au fost mai multe.”

La fel ca si colega sa de la “Stefan Procopiu”, Eduard Otel, seful promotiei de la “Anghel Ruginã”, a multumit cadrelor didactice pentru eforturile depuse. “Au fost multe obstacole, dar satisfactiile au fost mai multe. Vreau sã multumesc profesorilor pentru munca depusã în acesti ani si sã urez succes tuturor absolventilor.”

Cãtãlin Ignat, directorul LMK: “Sã faceti cinste pãrintilor vostri!”

“Vã felicit pentru absolvirea acestei etape din viata voastrã. Vã doresc mult succes la examenul de Bacalaureat care începe pe 8 iunie. Vã doresc mult succes si la examenul de admitere, acolo unde este cazul, dar mai presus de toate, vã doresc sã faceti cinste pãrintilor vostri, scolii pe care ati absolvit-o, orasului Vaslui. Mult noroc în viatã si multã sãnãtate!” le-a urat Cãtãlin Ignat, directorul liceului “Mihail Kogãlniceanu”, absolventilor prezenti la eveniment. La LMK, sefa de promotie a fost Andreea Alexandra Livitã, care a încheiat cei patru ani de studiu cu media generalã 9,99. “Am stiut când sã învãt dar si când sã mã distrez. Nu am neglijat nici cartea nici distractia, iar colegii mei pot sã confirme acest lucru.” a afirmat tânãra absolventã.

Directorul Liceului “Ion Mincu: “Aceste momente vor rãmâne unice în viata voastrã”

“Drumurile voastre s-au întâlnit atunci când fiecare dintre voi avea nevoie sã creadã în propriul vis frumos. Scopul acestor minunati ani de liceu a fost cel de a vã pregãti aripile spre zborul maturitãtii. Vã leagã amintiri frumoase ale unor momente care vor rãmâne unice în viata voastrã. Vã doresc sã fiti puternici, sã înfruntati cu acelasi curaj piedicile care vi se vor pune si sã arãtati lumii cã sunteti cei mai buni. Avem încredere în voi si stim cã veti reusi în tot ce v-ati propus. Sã aveti parte de liniste în suflet si de sãnãtate. Mult succes la examenele care vã asteaptã!” le-a urat Ovidiu Lisievici, absolventilor sãi. Cu media 9,50, Gabriela Jianu a fost desemnatã sefa de promotie a Liceului “Ion Mincu”. “Sunt mândrã cã am urmat cursurile acestei institutii de învãtãmânt. Pe aceastã cale vreau sã le multumesc profesorilor, care ne-au îndrumat, care ne-au fost aproape si au stiut cum sã ne facã sã iubim cartea. Mult succes tuturor absolventilor la examenul de Bacalaureat!” a declarat Gabriela.

“Sã trecem cu bine peste examen”

SPORTIV “Au fost patru ani grei, cu foarte multe dificultãti si foarte multe obstacole. Am reusit sã le depãsesc pe toate si sã termin cu o medie foarte bunã. Planurile mele de viitor de leagã de fotbal dar si de cariera de politist. Mult succes la examen tuturor absolventilor si sã trecem cu bine peste acest hop!” a afirmat Robert Chirilã, seful de promotie al LPS-ului, care a terminat cei patru ani cu media generalã 9,35.

“Sã fiti la fel de destepti pe cât sunteti de frumosi!”

ULTIMUL CUVÂNT…Ultimul director care a luat cuvântul a fost prof. Furtunã Manuela Elena, director adjunct al Liceului “Emil Racovitã.” E destul de greu sã iei ultimul cuvântul pentru cã toti au spus tot ce era de spus. Mã uit la voi si vãd cât de frumosi sunteti si, se pare cã, în fiecare an trebuie sã multumim Primãriei pentru asta. Este un mare privilegiu sã fii la tribunã si sã vezi asa multi tineri laolaltã, care emanã asa multã energie pozitivã si care sunt o fortã pentru Vaslui. Printre dumneavoastrã se numãrã si elevi care au participat la olimpiade, concursuri si care au dus numele orasului nostru pe cele mai înalte trepte ale podiumului, dar sunt si elevi mai putin norocosi, care au pierdut directia si care nu se vor putea prezenta la examenul de Bacalaureat. Trebuie sã stiti cã pentru profesorii de aici, cu totii sunteti niste învingãtori pentru cã ati ajuns în aceastã treaptã, clasa a XII-a. Baftã multã la examen tuturor absolventilor” a declarat aceasta.

foto:vrn.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>