class="single single-post postid-3842 single-format-standard">

Samsung – lider pe piaţa telefoanelor mobile

Samsung - lider pe piaţa telefoanelor mobile

Samsung, cel mai mare producător de aparatură electronică din Asia, a devansat pentru prima oară Nokia în privinţa vânzărilor de telefoane mobile, devenind lider mondial în primul trimestru cu ajutorul popularităţii smartphone-urilor Galaxy, informează Mediafax.

Compania sud-coreeană a livrat în total aproximativ 92 de milioane de telefoane mobile în primele trei luni, potrivit mediei estimărilor făcute de cinci analişti. Samsung a vândut probabil 44 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru, de peste trei ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a estimat la începutul lunii aprilie un analist al CLSA Asia-Pacific Markets din Seul, estimează analişti intervievaţi de Bloomerang.

Nokia a anunţat miercuri că a vândut în primul trimestru 83 de milioane de telefoane mobile, din care 12 milioane de aparate smartphone şi 71 de milioane de modele obişnuite. Compania finlandeză a fost lider pe piaţa mondială a telefoanelor mobile în ultimii 14 ani.

Samsung a beneficiat de popularitatea telefoanelor Galaxy, în timp ce cota de piaţă a Nokia a scăzut, cumpărătorii fiind atraşi de iPhone-urile preoduse de Apple şi de aparatele cu sistemul de operare Android al Google. Un purtător de cuvânt al Samsung din Seul, James Chung, a refuzat să comenteze estimările analiştilor privind numărul de telefoane vândute, citând politica companiei de a nu dezvălui astfel de date.

Samsung a raportat săptămâna trecută un profit operaţional peste aşteptări, de 5.800 miliarde woni (5,1 miliarde dolari) în trimestrul încheiat la 31 martie, comparativ cu 2.950 miliarde de woni în urmă cu un an. Nokia a revizuit miercuri în scădere estimările referitoare la profitul diviziei de telefoane mobile aferent primului trimestru, din cauza impactului avut de concurenţa intensă, iar acţiunile companiei finlandeze au scăzut cu 14%. Compania estimează că marja operaţională a diviziei de telefoane şi servicii a fost în primul trimestru de -3%, faţă de nivelul zero anticipat iniţial.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>