class="single single-post postid-42035 single-format-standard">

Şcoala profesională de tip dual va fi ţinta unei campanii de informare în rândul elevilor de clasa VIII-a

atelier-scoala

Şcoala profesională de tip dual va fi ţinta unei campanii de informare în rândul elevilor de clasa VIII-a, care va demara luna aceasta şi va ţine până în octombrie.

Ministerul şi Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic vor lansa învăţământul profesional dual (cu practica plătită de firme) în septembrie, iar pentru a se asigura că proiectul va deveni funcţional şi vor fi destui tineri doritori să înveţe o meserie în timp ce sunt şi plătiţi, luna aceasta va fi demarată o campanie de informare şi promovare, denumită „2017 – anul învăţământului profesional şi tehnic în România”.

„Miza esenţială a campaniei este schimbarea percepţiei în legătură cu acest traseu de educaţie şi formare profesională întrucât educaţia şi formarea profesională iniţială au un rol esenţial pentru dobândirea de abilităţi, cunoştinţe şi atitudini necesare integrării pe o piaţă a muncii dinamică şi competitivă. De asemenea, se urmăreşte atragerea unui număr semnficativ de elevi şi companii în învăţământul profesional şi tehnic prin evenimente de diseminare a beneficiilor pe care părţile implicate le pot obţine”, se arată într-un comunicat de presă.

Campania va începe cu instruirea inspectorilor şcolari, a consilierilor educaţionali şi a directorilor. În perioada 27 februarie – 31 martie, elevii şi părinţii acestora vor fi invitaţi la întâlniri prin care le vor fi explicate avantajele acestui tip de învăţămant.

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>