class="single single-post postid-28659 single-format-standard">

Şcolile au început numărarea posturilor vacante

cluj.1.500.de.profesori.concureaza.pe.160.de.posturi.la.titularizare1343638422

În învăţământul preuniversitar a început mişcarea personalului didactic prin care se vor stabili posturile vacante ce vor fi scoase la concurs. În prima etapă, vor fi identificaţi titularii care îndeplinesc condiţiile de pensionare de la 1 septembrie. Aceştia trebuie să-şi depună cereri de pensionare sau de prelungire a perioadei de activitate cu până la trei ani peste vârsta de pensionare, până pe 26 ianuarie.
Pensionările de la 1 septembrie se fac conform Metodologiei pentru mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2015-2016, care aduce noutăţi atât la pensionarea la limită de vârstă, cât şi la pensionarea anticipată. Astfel, dacă pentru anul şcolar 2014-2015 femeile puteau să se pensioneze la 59 de ani şi 11 luni, pentru anul şcolar următor vârsta de pensionare va fi de 60 de ani şi o lună sau minimum 15 ani de cotizare, în loc de 14 ani şi zece luni. Pentru bărbaţi, vârsta de pensionare a crescut de la 64 de ani şi 11 luni la 65 de ani sau 15 ani de cotizare.
Cererile pentru pensionare se depun la şcoli până pe 26 ianuarie şi la aceeaşi dată se depun solicitări şi pentru prelungirea activităţii cu maximum trei ani peste vârsta de pensionare. Acestea sunt validate de consiliile de administraţie, iar ca regulă esenţială se impune să nu scadă numărul de ore din unitatea respectivă. În cazul în care conducerea inspectoratului şcolar constată că prelungirea perioadei de pensionare ar afecta catedra, poate să invalideze decizia consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, chiar şi la începutul anului şcolar.

Posturile vacante, scoase la concurs

Posturile vacante identificate imediat după pensionarea cadrelor didactice se vor oferi în primă fază titularilor care solicită soluţionarea restructurării sau celor care cer să fie transferaţi. Lista posturilor pentru concurs va fi însă publicată pe 8 mai, iar înscrierile vor avea loc în perioada 11-19 mai. Concursul va consta în susţinerea a două inspecţii şcolare şi a unei probe scrise cu subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei. Proba scrisă va fi pe 15 iulie.
În acest an şcolar însă, în cazul în care posturile vacante şi rezervate nu se ocupă până la 1 septembrie, inspectoratele şcolare vor organiza o sesiune specială. Proba scrisă va fi pe 4 septembrie.
Tot inspectoratele şcolare vor organiza şi testările, şi interviurile pentru ocuparea posturilor cu personal necalificat. Testarea se va derula în zilele de 3 şi 4 septembrie. Pentru ambele evaluări, înscrierea se va face în zilele de 1-2 septembrie. Repartizarea candidaţilor pe posturi va fi centralizată la Ministerul Educaţiei Naţionale până pe 25 septembrie.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>