class="single single-post postid-37701 single-format-standard">

Se fac angajări la Spitalul de Urgență

spital_judetean

Angajări masive la cel mai mare spital din județ, unitate sanitară care de ani de zile se confrontă cu o lipsă acută de personal. Nu mai puțin de 20 de posturi de medici vor fi scoase la concurs.

Spitalul vrea să angajeze patru medici urgentiști, un medic oncolog, un medic specialist în medicină internă, un medic gastroenterolog, un medic cardiolog, un medic specialitatea psihiatrie pediatrică, doi medici radiologi specialiști în imagistică medicală, un medic specialitatea obstetrică-ginecologie, un medic epidemiolog, un medic specialist în sănătate publică și management, un medic rezident în ultimul an specialitatea anestezie și terapie intensivă, un medic rezident în ultimul an specialitatea medicină legală, un medic specialist medicină de laborator, un medic rezident în ultimul an specialitatea diabet zaharat, un biolog și un farmacist.
La Spitalul Județean de Urgență Vaslui s-a ajuns ca o asistentă să supravegheze și 50 de bolnavi în tura de noapte, volumul de muncă fiind de trei ori mai mare decât cel avizat de normativele legale. Între timp, autoritățile centrale au găsit «soluția» pentru deficitul de personal: an de an, reduc numărul de paturi din spitale! La momentul de față sunt cu aproape 100 de medici mai puțini decât ar trebui conform normativelor. La asistente deficitul este de 30%.
Probleme sunt și în medicina primară din județul Vaslui unde lipsurile se acutizează de la o lună la alta. Cabinete care se dărâmă peste pacienți sau instrumentar învechit și lipsa aparaturii medicale performante sunt doar câteva dintre caracteristicinele negative ale medicinei primare. La toate acestea se adaugă o altă mare problemă: numărul insuficient de medici de familie. Nici spitalele nu au personal suficient pe posturile normate, motiv pentru care se descurcă foarte greu. Este criză de medici și la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, dar și la Huși și Murgeni. “În fiecare an, spitalele din județ scot la concurs posturi pentru medici specialiști. De mulți ani suntem cu un număr redus de medici în specialitățile cardiologie, ATI, radiologie, diabetologie. Am constatat că județul nu este atractiv pentru ei. Sunt medici care nu se prezintă, sau care vin și stau foarte puțin. Sunt medici care, atunci când vin să se angajeze, întreabă întâi de unele facilități”, a declarat Mihaela Vlada, director executiv al DSP.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>