class="single single-post postid-40561 single-format-standard">

Se ştie data când omenirea va pieri!

apocalipse

Fizicianul Stephen Hawkinga avertizat că umanitatea mai poate exista doar 1.000 de ani de acum înainte, iar singurul lucru care ne-ar putea salva ar fi colonizarea Sistemului Solar. Mai mult, acesta a invocat şi inteligenţa artificială, afirmând că “va putea fi ori cea mai bună metodă, ori cea mai rea.”

Una dintre cauzele care vor duce la o extincţie a umanităţii este reprezentată de armele autonome şi, mai mult, a afirmat că, în următorii 100 de ani, o colonizare a planetei Marte, spre exemplu, nu va putea fi posibilă, aşa că va trebui ca oamenii să fie foarte atenţi la activităţile lor care pot afecta mediul înconjurător. Chiar dacă modificările climatice sunt cel mai des invocate atunci când vine vorba de pericolul extincţiei umane, în realitate este vorba de mult mai multe cauze:  epidemiile globale care au apărut în urma rezistenţei organismului în faţa antibioticelor şi capabilitatea nucleară a statelor care se află prinse într-un conflict armat.

Anul trecut, Hawking, s-a alăturat unei coaliţii de 20.000 de membrii care intenţionează să impună interdicţia asupra dezvoltării armelor autonome care atacă anumite ţinte fără să fie nevoie de intervenţia umană.

De asemenea, şi efectele încălzirii climatice vor fi extrem de grave, căci oamenii vor fi într-o permanentă căutare a unor noi teritorii care să permită cultivarea, terenuri care vor fi din în ce mai rare, iar  zonele de coastă vor dispărea.

Foto:descopera.ro

Citeste mai departe pe descopera.ro

 

Related posts:

Sursa: descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>