class="single single-post postid-40678 single-format-standard">

Se va da startul celei de-a VIII-a ediţie a Festivalului Mountain Bike din bârlăd

mountain-bike-2014-18

La finele săptămânii, bârlădenii care au vârsta cuprinsă între 8 – 70 de ani şi vor să „evadeze” în aer liber sunt invitaţi să participe la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului „Mountain Bike”, care se va desfăşura în Grădina Publică. În funcţie de categoriile de vârstă, bicicliştii înscrişi vor avea de pedalat trasee de 1.500, 5.000 sau 10.000 de metri.

Festivalul „Mountain Bike”, ajuns în acest an la cea de-a VIII-a ediţie, va avea loc duminică, 27 noiembrie, în Grădina Publică. Ca şi în anii precedenţi, competiţia este organizată de Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, în colaborare cu Sorin Grigoraş, specialist în orientare turistică şi arbitru start-sosire. Cei care vor să renunţe timp de câteva ore la televizoare, tablete şi calculatoare sau care vor să scape din „jungla de beton” se pot înscrie inclusiv în dimineaţa concursului. Startul va fi dat la ora 11, locul de plecare al cicliştilor fiind foişorul.
Tot traseul va fi semnalizat cu hârtie colorată pentru a putea fi uşor de găsit. Ca la fiecare ediţie, vor putea pedala atât fete, cât şi băieţi, începând de la vârsta de opt ani şi până la pensionari de peste 100 de ani. Principala condiţie pe care trebuie să o respecte toţi concurenţii este ca fiecare să aibă propria bicicletă, iar aceasta să fie în stare tehnică foarte bună şi adaptată pentru teren accidentat. Cicliştii trebuie să aibă şi echipament de protecţie (cască, mănuşi, cotiere, genunchiere etc.) şi să fie sănătoşi şi apţi pentru efort fizic.
„Categoriile sub 12 ani vor avea de parcurs un traseu de 1.500 de metri (marcat – foarte uşor), cei din categoriile 12-18 ani vor trebui să parcurgă un traseu de 5.000 de metri (marcat – tehnic), iar categoriile de peste 18 ani se vor întrece pe o distanţă de 10.000 de metri (marcat – foarte tehnic). Primul start va fi la ora 11, urmând să participe cei din categoriile 8-10 ani şi 10-12 ani. În continuare, vor pleca în cursă cei din categoriile 12-14 ani, 14-16 ani şi tot aşa, până la cea mai mare categorie de vârstă. Scopul competiţiei este să luăm copiii din faţa calculatoarelor şi să-i ducem să facă sport în aer liber”, ne-a spus Marius Gîmbuţă, organizator.
Înainte de competiţie, toţi concurenţii sunt obligaţi să-şi verifice bicicletele şi să remedieze eventualele defecţiuni pâna la plecarea în cursă, iar la final, cei mai buni trei ciclişti de la fiecare categorie vor fi răsplătiţi cu diplome şi premii acordate de sponsorul competiţiei. De asemenea, la categoria unde concurenţa va fi cea mai palpitantă, câştigătorul va primi o bicicletă.

foto:obiectivvaslui.ro

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>