class="single single-post postid-6156 single-format-standard">

Secta care pretinde că a atins ţelul suprem al omenirii. “Noi nu suntem fiinţe libere. Suntem sclavii unei minţi deviate”

secta-care-pretinde-ca-a-atins-telul-suprem-al-omenirii-noi-nu-suntem-fiinte-libere-suntem-sclavii-unei-minti-deviate-156772

Se spune că dacă vrei să ţi se elibereze un loc într-un autobuz aglomerat (şi nu faci parte dintr-una din categoriile care au prioritate la locurile libere) să scoţi o Biblie din geantă şi să te apuci să citeşti.

Într-o lume secularizată, care se aruncă din ce în ce mai mult în braţele revoluţiei tehnologice, a crede într-o forţă superioară nouă este ceva absurd, de domeniul ridicolului.

Iar a declara că eşti creştin practicant este ceva depăşit. Promovate ca adevăr suprem de vedetele de la Hollywood cultele Kabbalah sau secta Scientologică acaparează din ce în ce mai mulţi adepţi.

Astăzi ne vom opri atenţia asupra Bisericii Scientologice şi vom descoperi împreună doctrinele acestei mişcări religioase de succes.

Cum a apărut?
Scientologia nu a început ca religie, ci în calitate de nou sistem de terapie mentală, odată cu publicarea în anul 1950, de către americanul L. Ron Hubbard, a “Dianeticii: Ştiinţa Modernă a Sănătăţii Mentale”. Acesta publicaţie care s-a epuizat destul de rapid în SUA a devenit, în scurt timp, textul central al acestei mişcări religioase.

Patru ani mai târziu, în 1954 prima Biserică Scientologică a fost înfiinţată în Los Angeles, California, şi în 1959 Howard a mutat centrul în Saint Hill Manor în Sussex, Anglia.

În 1969 s-a format “Organizaţia Mării” ceea ce i-a permis lui Hubbard si apropiaţilor săi să se orienteze pe cercetare şi scris la bordul câtorva nave maritime. În 1975 Hubbard s-a întors pe uscat la Clearwater în Florida.

Definiţia Scientologiei

Într-una din numeroasele lui definiţii, Hubbard a descris Scientologia ca fiind, “continuarea vestică şi anglicizată a numeroase forme străvechi de înţelepciune”. Printre acestea se includ, scrierile Veda (literatura sacră a hinduşilor – n.tr.), Taoismul, Budismul, Iudaismul, Gnosticismul şi înţelepciunea civilizaţiei greceşti timpurii, învăţăturile lui Iisus, Nietzsche şi Freud. Conform spuselor lui Hubbard, “Scientologia a atins ţelul religiei din toata istoria scrisă a Omului, eliberarea sufletului prin intermediul înţelepciunii”.

Principiile Scientologiei

Experienţele extrem de şocante, durerea, sau pierderea cunoştiinţei duc la producerea “engramelor”, a impresiilor senzoriale, care sunt înregistrate în compartimentul reactiv al minţii. Aceste imagini mentale, sunt la rândul lor cauza numeroaselor noastre probleme emoţionale sau chiar fizice, ale prezentului. De acestea se poate scăpa doar prin Scientologie.

Cu alte cuvinte, noi nu suntem fiinte libere: suntem sclavii unei minţi (reactive) “aberante/deviate”. De aceea, Scientologia afirmă că prin Dianetica şi/sau prin terapie scientologică putem ajunge direct la “engramele” noastre şi să le “ştergem”, devenind astfel “curaţi”, sau altfel spus, stăpâni pe comportamentul nostru, în loc de a depinde de o minte reactiva bolnavă.

Potrivit învăţăturii scientologice trupul este doar un vehicol ce adăposteşte “tetanul”, expresia individuală a realităţii supreme sau substanţa primara a gandirii, sursa vietii. Tetanul este un spirit nemuritor care a fost atat de afectat de aceste engrame incat a uitat ca este nemuritor si ca este un tetan. Tetanii, se spune, posedă controlul absolut asupra trupurilor lor, dar din nefericire, ei cred că sunt doar trup (o soarta urata) si de aceea sunt limitati de universul TESM-ului (adica, de Timp, Energie, Spatiu si Materie). De fiecare data cand moare un trup, tetanul trebuie sa intre intr-un alt trup, aducand insa cu el toate engramele acumulate de-a lungul a mai multe miliarde si miliarde de ani. Tetanii, nu mai sunt astfel liberi, ci sunt inrobiti de universul material. Aici intervine Scientologia, afirmand ca ea poate sa-l elibereze pe tetan.

Care este misiunea Bisericii Scientologice

Misiunea Bisericii Scientologice, este deci să medieze calea salvării prin îndepărtarea engramelor, care îi împiedică pe oameni să atingă potenţialul maxim.

Ce vedete sunt adepte ale acestei biserici

Cel mai controversat membru este actorul Tom Cruise, care ar avea supraputeri ce îl recomandă pentru conducerea Bisericii Scientologice. ”Ca scientolog, ştii din clipa în care priveşti pe cineva că acea persoană are nevoie de ajutor. Este un mare privilegiu să te poţi numi scientolog!” declară Tom Cruise.

Potrivit presei internaţionale, Tom Cruise a donat în contul Bisericii aproape 4 milioane de dolari numai anul trecut. Dar adepţii cultului susţin că nu banii donaţi, ci puterile pe care starul le deţine îl recomandă. Îşi poate detaşa spiritul de corp, poate mişca obiectele prin forţa minţii şi poate chiar influenţa comportamentul altor fiinţe după voia lui, spun adepţii.

John Travolta, Kirstie Alley sau Sonny Bono sunt câteva alte celebrităţi adepte ale acestei secte.

Related posts:

Sursa: antena3.ro
  1. petro spune:

    un prost arunca o piatra in balta si 100 de intelepti se chinuie s-o scoata…nu e cool sa fii credincios…de parca ai fi bolnav,lepros…nu este nevoie de aprecierile nimanui pt a fi crestin si a face bine..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>