class="single single-post postid-1593 single-format-standard">

Sistemul de operare Anonymous se dovedește a fi neoficial și periculos

Sistemul de operare Anonymous se dovedește a fi neoficial și periculos

Peste 26.000 de persoane au descărcat de pe internet un sistem de operare ce susținea a fi creat de către membrii grupării de hackeri Anonymous, sistem ce s-a dovedit a fi periculos pentru utilizatori.

Anonymous-OS este bazat pe o versiune open-source a sistemului de operare Linux și este dotat cu multe unelte de securitate și spionaj pe internet. Grupul “oficial” Anonymous s-a distanțat însă de acest software, AnonOps susținând în diverse comunicate că sistemul de operare este plin de viruși.

Acest sistem de operare poate fi găsit pe site-ul Source Forge, fiind o modificare a versiunii de Linux Ubuntu, cu o dimensiune de 1,5 GB. Creatorii lui declară că l-au conceput “în scopuri educaționale, pentru a verifica securitatea paginilor web”. Totodată aceștia fac apel la cei ce îl descarcă sa nu-l folosească pentru a distruge pagini web.

La scurt timp după lansarea acestui software, AnonOps au publicat pe contul de Twitter un mesaj spunând că sistemul este fals și încărcat de viruși, creatorii sistemului negând acest lucru.

Anonymous-OS este un sistem de operare funcțional, cu multe unelte pre-instalate, ce pot fi folosite pentru căutarea vulnerabilității unor baze de date sau pentru descoperirea parolelor.

Specialiștii nu au descoperit încă dacă în codul sistemului sunt îngropați viruși sau capcane, dar sunt șocați de faptul că atât de multe persoane sunt dispuse să se încreadă într-un program scris de persoane necunoscute, neștiind dacă e sigur sau nu. Cazul nu este unic, multi “hacktiviști” dornici să susțină grupul Anonymous fiind păcăliți anul acesta să instaleze o unealtă de atac plină de capcane.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>