class="single single-post postid-40535 single-format-standard">

Şi vasluienii au prins gustul ofertelor de Black Friday

cand-incepe-black-friday-2016

Vinerea care tocmai a trecut a fost “neagră” pentru portofelele vasluienilor. Cu toţii s-au înghesuit să profite de ofertele Black Friday şi au pus la bătaie economiile din ultimele luni sau salariile pe o lună-două. S-au bulucit să cumpere televizoare, tablete, telefoane, dar şi electrocasnice, haine şi parfumuri.

 

Black Friday este, în lumea civilizată, o adevărată sărbătoare pentru cei care doresc să-şi cumpere diverse produse la preţuri mult mai mici decât în mod normal. Şi vasluienii au prins gustul ofertelor de Black Friday, iar agenţii economici au speculat asta la maximum. Vineri, marile magazine din judeţ au fost luate cu asalt de clienţii aflaţi în căutare de promoţii, cele mai căutate fiind ofertele la electrocasnice şi electronice, la care reducerile au fost, în general, de 30%-50%. Totuşi, ca în orice zonă săracă, deşi au fost mai mulţi cumpărători decât de obicei, a rămas destulă marfă nevândută!
Vineri, la Vaslui, pe primul loc în vânzări s-au situat televizoarele LCD, urmate de tablete, laptopuri şi frigidere.
„Am deschis mai repede astăzi, am suplimentat personalul şi am avut mai multă marfă. Este lume mai multă decât de obicei, chiar şi comparativ cu Black Friday de anul trecut. Avem reduceri de la 20% la 50% la absolut toate produsele. Avem reduceri bune la televizoare, la laptopuri“, ne-a spus reprezentantul unui raion de electronice.
Una dintre cele mai bune oferte a fost o reducere de 600 de lei la un televizor care costa iniţial 1.799 de lei, urmată de o reducere de 500 de lei la un laptop (de la 2.799 la 2.299 de lei).
Şi magazinele de haine din centrul Vasluiului au oferit promoţii consistente de Black Friday. Multe au afişat reduceri de 20%-30% încă de la începutul lunii, dar vineri s-a ajuns la 50% şi chiar la 70% la produsele de firmă.

Vânătoarea de televizoare

Televizoare “inteligente” la jumătate de preţ, telefoane “deştepte” mai ieftine cu câteva sute de lei, tablete pe post de chilipir, vasluienii au avut de unde alege, însă nu toţi s-au aruncat la electronice şi electrocasnice. Au fost şi unii care au căutat produse de casă şi chiar jucării. Din ce ne-au spus vânzătorii, la Altex şi Flanco s-au căutat mai ales televizoarele şi electrocasnicele mari. La aceste categorii, reducerile chiar par să fie reduceri. Din preţul unui LCD Smart dispar până la 800 de lei, iar la combinele frigorifice, reducerile sunt cuprinse între 300 de lei şi chiar 1.000 de lei.
Şi ar mai fi o explicaţie pentru înghesuială, ne spune un client care împinge spre casa de marcat un TV cu diagonală mare: „În perioada de Black Friday, produsele pot fi luate şi în 36 de rate fără dobândă, faţă de 12-24 în mod obişnuit. Dacă iei în calcul şi reducerea, cât de mică, e o afacere bună“.

„De vreo două luni aştept Black Friday!”

În mediul online, pe librarie.net s-au vândut din greu cărţile nou apărute, pe elefant.ro cel mai bine s-au dat ceasurile, iar pe laredoute.ro căutările clienţilor au vizat mai ales colecţia de toamnă-iarnă.
„De vreo două luni aştept Black Friday! Voiam de mult să-mi iau un laptop, dar nu am reuşit să strâng prea mulţi bani. Aveam varianta unui laptop second-hand sau a unuia nou-nouţ, la reducere. Am decis să aştept şi a meritat. Dimineaţă, la prima oră, am şi făcut comanda pe internet, la eMag. Îmi era teamă să nu se epuizeze stocul înainte să apuc să dau comanda. Săptămâna viitoare, soseşte!”, ne-a povestit un vasluian.
De Black Friday au profitat însă şi alte magazine, care s-au bucurat de puhoaiele de clienţi veniţi cu portofelele doldora, cu cardurile alimentate şi cu chef de cheltuit bani. Una peste alta, vasluienii au cumpărat de toate, inclusiv diamante. Astfel, eMAG, la secţiunea Produse surpriză, a vândut un inel de aur de 18 K, cu diamant natural de 1,5 carate la un preţ de 59.850 de lei, redus de la 85.500 de lei!
În unele magazine, campaniile promoţionale continuă. Aşa că, dacă nu aţi reuşit să vă faceţi de cap cu cardul, mai aveţi la dispoziţie şi weekendul următor pentru a face cumpărături.

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>