class="single single-post postid-39211 single-format-standard">

Spiritul civic şi gustul pentru cultură, câştigurile vasluienilor

FCM_3067

Pe lângă tot ce s-a făcut în oraş, vasluienii au obţinut în ultimii ani spirit civic şi gust pentru cultură. Sunt aprecierile primarului Vasile Pavăl, transmise Consiliului Seniorilor în cadrul adunării festive prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

“Dacă am câştigat ceva în aceşti ani este spiritul civic. Să luptăm să păstrăm ce am făcut, să avem un comportament corect pe stradă, să evităm formele antisociale de manifestare. Dacă ne uităm în urmă, vedem că vasluienii participă tot mai mulţi la acţiunile şi activităţile culturale din oraşul nostru, se îndreaptă tot mai mult către acest domeniul, al culturii”, le-a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, celor din Consiliul Seniorilor, întruniţi, vineri, într-o şedinţă festivă prilejuită de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.
Primarul a ţinut să remarce o schimbare în starea de spirit a locuitorilor oraşului, care s-a produs treptat, dar astăzi este evidentă: “Ne simţim bine la un spectacol, pe stradă, la şcoală, la evenimente, atunci când intrăm în contact cu persoane care apreciază oraşul nostru. Sunt convins că şi dumneavostră aţi sesizat acest lucru”.
În contextul sărbătoririi seniorilor, edilul a punctat şi importanţa existenţei, sub patronajul Primăriei Vaslui, a Consiliului Seniorilor, organism consultativ care vizează viitorul comunităţii: “Pot spune, după două mandate, că sunt un răsfăţat al vasluienilor. Mi-au dat un mandat substanţial, care mă obligă. Vasluiul a avut un trend bun de a se aşeza cu infrastructura, serviciile, disciplina, dar în primul rând am câştigat în spirit civic”.
În acelaşi sens, Vasile Pavăl a punctat interesul crescut al vasluienilor pentru cultură, gustul pentru artă şi apetitul de a participa la manifestările organizate în oraş. Acestea au putut fi sesizate uşor şi prin interesul mare pentru ediţia de anul acesta a Festivalului Umorului “Constantin Tănase”, care a început ieri.
“Racordarea Vasluiului la Europa este vizibilă din ce în ce mai mult. Am vizitat recent Polonia, însoţind corala «Fantasia», iar cei de la Primăria Poznan ne-au salutat delegaţia, recunoscând că venim dintr-un oraş fantastic. Nu au fost în oraşul nostru, dar s-au interesat pe internet şi au văzut cum este la noi”, a încheiat primarul municipiului Vaslui.

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>